sâmbătă , 30 mai 2020
Acasă / Evenimente / Punct de vedere al Bazei 2 Logistică Valahia Ploieşti după incidentul de la Cablul Românesc

Punct de vedere al Bazei 2 Logistică Valahia Ploieşti după incidentul de la Cablul Românesc

Conducerea Bazei 2 Logistică Valahia din Ploieşti aduce lămuriri pentru opinia publică în ceea ce priveşte un incident mult discutat pe paginile de socializare. Doi bărbaţi care locuiesc într-o rulotă improvizată pe Bulevardul Republicii, la Cablul Românesc, au “defilat” în zonă îmbrăcaţi în uniformă militară, prevăzută şi cu trese, fapt ce contravine legii. Bărbaţii nu au fost sancţionaţi, ci doar li s-a atras atenţia că nu este în regulă comportamentul lor şi că trebuie să desprindă tresele de pe uniformele casate pe care le purtau. Internauţii, însă, s-au arătat indiganţi de faptul că forţele de ordine au luat poziţie în situaţia în care cei doi bărbaţi au probleme psihice şi nu deranjează pe nimeni, în general. 
Astfel, printr-un comunicat de presă, conducerea Bazei 2 Logistică Valahia a făcut următoarele precizări:
“Ca urmare a unor neclarităţi ale populaţiei civile, referitoare la prezenţa militarilor pe străzile din Municipiul Ploieşti, vă aducem la cunoştinţă câteva aspecte esenţiale în înţelegerea situaţiei:
Potrivit ordonanţei militare nr. 3 din 24.03.2020, Ministerul Apărării Naţionale are rol de a sprijini structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI), la solicitarea acestora. Acste sprijin înseamnă executarea de misiuni/patrule, pentru asigurarea prezenţei în zonă. Militarii vor întări patrulele şi personalul MAI, ceea ce înseamnă că luarea deciziei, mai exact controlul operaţional este al Ministerului Afacerilor Interne. Prin regulile stabilite de cadrul legislative (OUG
1/1999, cu modificările şi completările ulterioare), coordonarea la nivel naţional a tuturor acţiunilor circumscrise implementării măsurilor
stabilite prin decretul de instituire a situaţiei de urgenţă revine Ministerului Afacerilor Interne.
În acest moment nu deţinem atribuţiuni de reţinere a unei persoane, de control al documentelor (persoanelor) sau de aplicare a amenzilor  contravenţionale. Intervenim doar pentru sprijinul interinstituţional şi la solicitare. Militarii sunt pregătiţi să sprijne autorităţile în zonele unde va fi necesară prezenţa acestora.
Referitor la evenimentul de ieri din Municipiul Ploieşti, unde s-a intervenit cu personal mixt format din poliţişti, jandarmi şi militari la o locaţie din zona de nord a Ploieştiului, acolo unde Inspectoratul de Poliţie al judeţului Prahova a primit o sesizare de încălcare a măsurilor actuale. Am dori să aducem câteva lămuriri:
Persoanele la care se face referire în materialul expus pe pagina oficială de Facebook a Bazei 2 Logistică „Ploieşti” prezentau un comportament ostentativ şi sfidător la mai puţin de 300 m de filtrul mixt format din poliţişti şi militari, în sensul că salutau şi chiar opreau autovehicule şi persoane pe stradă. Persoanele respective purtau pe lângă uniforma militară, şi însemne specifice, fapt sancţionabil conform Codului Penal. Deşi este cunoscut faptul că respectivele persoane stau de ani de zile în acea locaţie, nu putem compromite siguranţa cetăţenilor ce înţeleg situaţia şi să nu intervenim într-un loc ce este vizibil în afara legii, mai ales în situaţia actuală.
COMANDANTUL GARNIZOANEI PLOIEŞTI
Colonel
ing. Sorin MIMILIGĂ”.

Verifică şi

Un bărbat a fost găsit spânzurat de podul de cale ferată dintre Blejoi şi Boldeşti

Astăzi, în jurul orei 12 :30, poliţiştii au fost alarmaţi prin 112 despre faptul că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *