sâmbătă , 27 februarie 2021
Acasă / Social / Vino să susţii proiectele sociale din cadrul Cercului de Donatori Ploieşti!

Vino să susţii proiectele sociale din cadrul Cercului de Donatori Ploieşti!

Cercul de donatori Ploieşti susţine în cea de-a doua ediţie a anului 2019, încă trei cauze cu impact la nivelul comunităţii ploieteştene. Centrul Trambulina din Malu Roşu a dezvoltat un program pentru elevii cu risc de abandon şcolar, iar părinţii şi profesorii de la Şcoala Nicolae Bălcescu îşi doresc ca amfiteatrul din faţă să fie reabilitat. Căsuţa cu cărţi promovează lectura în locuri mai puţin obişnuite îăn mai multe localităţi din Prahova. Vino să susţii una dintre cele două cauze sau pe amândouă, iar dacă nu poţi ajunge pe 13 noiembrie la eveniment, donează online. 

“De două ori pe an ne întâlnim pentru a cunoaște și pentru a susține cauzele în care credem. La evenimentele Cercului de donatori avem ocazia să punem întrebări celor care au nevoie de ajutorul nostru, să întâlnim alți oameni ca noi și să facem împreună o schimbare reală. Prin donații mici, cumulate, impactul nostru este mai mare.

Te așteptăm alături de noi pe 13 noiembrie 2019 de la ora 18.00 pentru a susține trei cauze care au nevoie de implicarea noastră.

Pentru a lupta  împotriva eşecului şi abandonului şcolar, la Centrul Trambulina din Malu Rosu am dezvoltat programul Impuls pentru copiii din clasele 0 – VIII. Le oferim copiilor un sprijin individual zilnic pentru teme, rechizitele, manualele sau alte materiale necesare la şcoală sau la centru. Atelierele sunt un alt mod de a învăţa care îi ajută pe copii să lucreze în echipă, să îşi dezvolte încrederea şi stima de sine şi să devină autonomi şi responsabili.

Prin suma mobilizată la Cercul de Donatori am dori să oferim copiilor un sprijin suplimentar pentru a favoriza participarea lor regulată la programul Impuls: o masă caldă şi abonament lunar pentru mijloacele de transport în comun celor care nu își permit aceste costuri.

Profesorii și părinții copiilor de la Școala Gimnazială “Nicolae Bălcescu” din Ploiești au un vis, acela de a renova și a da viață amfiteatrului școlii.

Scopul final al proiectului este imbunatatirea si valorificarea spatiului existent, prin reabilitarea amfiteatrului școlii si prin montarea unei copertine pentru a putea fi utilizat ca loc de desfasurare in orice anotimp (pe vreme insorita sau ploioasa) pentru multitudinea de activitati outdoor (curriculare si extracurriculare) organizate de scoala noastra.

Scopul principal al “Căsuței cu cărți” este acela de promovare a lecturii, dar și de creare și de dezvoltare a unui spirit comunitar, pentru un oras/cartier/sat mai prietenos cu locuitorii lui. Constructia a cinci căsuțe pentru carți, care vor funcționa pe principiul unor biblioteci mobile.

Ele vor fi amplasate in locuri publice din Breaza, Campina, Ploiesti, Nistoresti, iar oamenii vor putea aduce sau lua carti, fara niciun fel de ingradire. Pe cat posibil, unele vor fi amplasate in parcuri sau in apropierea unor locuri de plimbare, pentru ca cei dornici de lectura sa o poata face in conditii cat mai bune. Casutele vor fi realizate si pictate in cadrul unor ateliere, cu sprijinul celor interesati din comunitate. Amplasarea si inaugurarea lor va fi insotita de mici evenimente culturale, realizate impreuna cu profesori, scriitori, artisti din localitatile mentionate mai sus”, se arată în comunicat de presă al Fundaţiei Comunitare Prahova, organizatorul tradiţional al Cercului de donatori.

Dacă nu vei putea  ajunge, dar vrei să susții proiectele acestei ediții, în contul Fundației Comunitare Prahova sau ne putem întâlni pentru a-i colecta. Banii vor ajunge la proiectul la care îți dorești.  Cont bancar: IBAN RO61 RNCB 0205 1348 8900 0001 deschis la Banca Comercială Română S.A.– Sucursala Prahova. 

Acum este și mai simplu să susții o cauză în care crezi!

Vreau să donez online

Verifică şi

O ploieşteancă de 18 ani are nevoie de ajutorul nostru pentru a reveni la o viaţă normală

Alexandra Constantin este o tânără de 18 ani din Ploieşti care, în loc să se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *