duminică , 9 august 2020
Acasă / Administratie / Ministrul Ana Birchall a fost azi în vizită la Curtea de Apel Ploiești. Află motivul!

Ministrul Ana Birchall a fost azi în vizită la Curtea de Apel Ploiești. Află motivul!

Ana Birchall, ministrul justiției, a venit astăzi, în vizită la Curtea de Apel Ploiești, după ce această instituție a făcut nenumărate demersuri în scopul de a accelera ritmul lucrărilor de construcție a clădirii “Palatul de Justiție” din Ploiești, dat fiind lipsa unui spațiu adecvat de desfășurare a activității judecătorilor și a personalului auxiliar din cadrul Curții de Apel Ploiești și Tribunalului Prahova.

Potrivit comunicatului de presă al Curții de Apel Ploiești, ”doamna Ministru a vizitat sediul în care își desfășoară activitatea actualmente Curtea de Apel Ploiești, fiind de acord că actualele condiții sunt total improprii, chiar greu de imaginat pentru efectuarea unui act de justiție eficient și modern, la nivelul standardelor europene, Domnia sa acceptând să își ofere tot sprijinul pentru eficientizarea activităților ce țin de construcția noului sediu.

De asemenea, Doamna Ministru a vizitat și noua clădire în care urmează să-și desfășoare activitatea  Curtea de Apel Ploiești și Tribunalul Prahova, obiectiv aflat în derulare și încă departe de stadiul finalizării, în ciuda faptului că s-a scurs un interval de timp foarte îndelungat de la momentul  inițierii proiectului

Început în urmă cu 22 ani, Palatul de Justiţie din Ploieşti, este cel de-al doilea obiectiv de investiţie derulat de Ministerul Justiţiei după Palatul de Justiţie din Bucureşti, atât din punctul de vedere al costurilor (fondurile alocate sunt de 24.489 mii lei, din care construcții montaj 18.155 mii lei, fondurile utilizate până la 31.12.2011 sunt în cuantum de 24.267 mii lei), cât şi din cel al suprafeţei desfăşurate (19.430 mp, 3750 mp suprafaţă construită), este finalizat în proporție de doar 60%, structura de rezistență este gata în proporție de 98%, sistemul de fundații și subsolul în procent de 100%, în timp ce din partea de arhitectură au fost făcute lucrări reprezentând 20% din volumul total.

Prin H.G.nr.874/14.11.2013 a fost modificată H.G.nr.273/2012 pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici ai obiectivului de investiţii Palatul de Justiţie Prahova, iar procedurile privind continuarea lucrărilor la obiectivul de investiţii s-au derulat prin intermediul Direcţiei de Implementare a Programelor Finanţate din Împrumuturi Externe din cadrul Ministerului Justiţiei.În urma finalizării lucrărilor de reproiectare în baza contractului încheiat de Ministerul Justiţiei cu S.C. IPCT S.A. Bucureşti, a fost declanșată procedura de atribuire a contractului de execuție a lucrărilor pentru finalizarea obiectivului de investiții.

În anul 2016, au demarat lucrările de execuție în baza proiectului tehnic întocmit de S.C. IPCT S.A. Bucureşti, finanţate prin Acordul de Împrumut nr. 4811 – RO încheiat între Guvernul României şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, ratificat prin Legea nr.205/2006, cu modificările şi completările ulterioare. Contractul de execuție a fost încheiat în data de 02.12.2015 de Ministerul Justiției cu S.C. Rotary Construcții S.R.L. București, termenul de execuție a lucrărilor fiind de 18 luni de la data începerii acestora, respectiv 15.01.2016.

Prin edificarea acestui obiectiv de investiții, de o importanță deosebită pentru municipiul Ploiești, se vor crea condiții decente pentru desfășurarea activității Curții de Apel Ploiești și Tribunalului Prahova în beneficiul actului de justiție”.

Verifică şi

Ce motive trebuie să ai pentru a obţine cartea de identitate în 24 de ore!

Consiliul Judeţean Prahova a anunţat deschiderea Ghișeului Unic la nivelul Direcției Județene de Evidență a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *