marți , 14 iulie 2020
Acasă / Social / De ce ar trebui să participi la FIEdu, cel mai tare festival de educaţie de la noi!

De ce ar trebui să participi la FIEdu, cel mai tare festival de educaţie de la noi!

În perioada 21 – 22 septembrie 2019 va avea loc, la Ploiești, cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Educație – FIEdu, supranumit și Revoluția Prietenoasă în Educație. Festivalul este organizat de Asociația Iubesc Ploieștii și SEVA – Centrul de Educație și Cercetare Româno Finlandez Ploiești și Top Kids Ploiești, în parteneriat cu Ambasada Finlandei la București, Consiliul Județean Prahova, Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova și Casa Corpului Didactic Prahova.

FIEdu este un concept unic în România și Europa de Est, fiind un eveniment non-profit, creativ și accesibil, care încurajează colaborarea la nivel național și internațional, reunind cei mai importanți actori din educație: factori decizionali, lideri de școli, academicieni, profesori, părinți și copii. Pentru aceștia din
urmă accesul se face necondiționat de plata vreunei taxe, totul reducându-se la o înscriere preliminară online pe www.bit.ly/AteliereGratuite (cu A mare și G mare).

Ca și în cazul edițiilor precedente, FIEdu are ca obiectiv aducerea în atenție a celor mai recente cercetări și a celor mai bune practici educaționale din lume, făcându-le accesibile publicului român, pentru a fi implementate în școlile din România, în beneficiul copiilor și al întregii societăți.

În cadrul conferinței vor fi invitați specialiști în domeniul educație pe plan internațional din Finlanda, Irlanda de Nord, Elveția și Ungaria, precum Jukka Kangaslahti PhD – Senior Advisor în Parlamentul European, Marian Staș – Profesor la Universitatea Harvard, Lyndsey Marcu – Profesor al British
International School of Budapest și mulți alții. Lista completă a speakerilor este disponibilă pe site-ul oficial al festivalului www.fiedu.ro.

În plus, copiii și tinerii cu vârste cuprinse între 3-18 ani au acces gratuit la ateliere dedicate lor, practice, dinamice și interactive, așa cum ar trebui să fie și orele de școală. De la ateliere de creație, jocuri, tehnologie VR (virtual reality – realitate virtuală), la softuri educaționale și escape room, standuri de
carte și jocuri pe care le pot testa, toate acestea sunt la dispoziția copiilor în cele două zile de festival.

Galeria cu vânzare se află în Sala Coloanelor din Palatul Culturii, iar atelierele au loc atât în Sala Media a Muzeului Omului, cât și în Sala Meridian din cadrul Bibliotecii Nicolae Iorga.

“La FIEdu, copiii și tinerii joacă un rol important. În vreme ce profesorii și părinții lor și-au cumpărat bilete pentru a lua parte la sesiunile în plen și atelierele facilitate de experți din România și din străinătate, copiii vor fi antrenați gratuit în jocuri și activități atractive. Am dorit ca vocea lor să fie ascultată și ne
dorim să transmitem acest mesaj tuturor participanților la Festivalul Internațional de Educație. Cele mai bune sisteme educaționale din lume sunt astăzi preocupate să ofere soluții concrete prin care să crească gradul de motivație și chiar se vorbește din ce în ce mai mult despre plăcerea de a învăța, de a colabora
și de a crea. Multe țări optează pentru învățarea prin colaborare și prin proiecte, iar materialele variază de la cele mai rudimentare, oferite de natură, până la cele mai complexe tehnologii. Trăim în vremuri în care adaptabilitatea și învățarea pe tot parcursul vieții sunt atribute obligatorii ale tuturor actorilor din
educație, de la mic a mare.” Alexandra Anton, CEO FIEdu & Director SEVA – Centrul de Educație Româno- Finladez Ploiești.

Programul complet este publicat pe site-ul oficial al festivalului, www.fiedu.ro dar și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/fiedu/ .
Prețul unui bilet începe de la 250 de lei și permite accesul la toate atelierele și sesiunile în plen, acces gratuit în zona de Gallery, acces gratuit la Youth Festival – ateliere pentru copii și tineret, precum și diplomă și Certificatul de Participare – cu mențiunea “20 ore de pregătire profesională destinată profesorilor”, eliberate de către Casa Corpului Didactic Prahova. Biletele se achiziționează doar de pe site-ul oficial al festivalului, www.fiedu.ro.

Parteneri: Ambasada Finlandei la București, Consiliul Județean Prahova, Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova, Colegiul Economic Virgil Madgearu, Casa Corpului Didactic Prahova, Plaza Prahova Hotel.

Sponsori: Editura TREI, NetLand, Coca-Cola Hellenic. Contact: Alexandra Anton, CEO FIEdu alexandra@fiedu.ro

Mai multe detalii puteti gasi pe https://fiedu.ro/.

Comunicat de presa

Verifică şi

Prahova: Contestaţiile nu au modificat prea mult notele elevilor la Evaluarea Naţională

Ministerul Educației și Cercetării a centralizat rezultatele finale ale absolvenților clasei a VIII-a,  obținute în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *