miercuri , 26 februarie 2020
Acasă / Administratie / Apă curentă în majoritatea unităților școlare din Prahova

Apă curentă în majoritatea unităților școlare din Prahova

Cu o săptămână înainte de începerea anului școlar, se pare că lucrurile încep se să așeze în Prahova. Dacă până de curând aveam 9 unități, școli și grădinițe, care nu puteau fi autorizate sanitar din lipsa apei în primul rând, acum majoritatea situațiilor s-au rezolvat sau sunt în curs de rezolvare. Anunțul a fost făcut de Prefectura Prahova prin intermediul unui comunicat de presă. 

”Doamna prefect Mădălina Lupea și domnul Nicolae Angelescu, inspectorul sef al Inspectoratului județean Școlar Prahova au vizitat astăzi mai multe unități școlare din localitățile Mănești, Filipeștii de Târg, Bănești și Comarnic pentru a vedea stadiul lucrărilor de igienizare, respectiv modernizare, a unor clădiri, având în vedere că pe 9 septembrie toate trebuie să fie pregătite pentru a primi elevii și preșcolarii. Doamna prefect a fost încântată să descopere investițiile făcute de autoritățile locale pentru ca unitățile școlare să fie medii perfecte de studiu și dezvoltare pentru elevi, dar și cadre didactice foarte dedicate copiilor și procesului educațional cu tot ce presupune acesta.

În plus, aceasta a remarcat interesul pe care l-au manifestat autoritățile locale pentru rezolvarea deficiențelor care au condus la neautorizarea sanitară a unor unități de învățământ din județ. De exemplu, școala și grădinița din Mănești, sat Zalhana, nu puteau fi autorizate sanitar din cauza faptului că apa furnizată nu corespunde din punct de vedere bacteriologic. Pentru ambele clădiri există contract în derulare privind lucrări de alimentare cu apă potabilă și până la finalizarea lucrărilor, primăria va asigura apă cu ajutorul unor dozatoare omologate, apa proprie fiind folosită doar pentru toalete.

Grădinița din satul Seciuri, comuna Șotrile avea acceași problemă, dar a fost înlocuită țeava de apă și în urma analizelor a rezultat că apa se încadrează în parametrii. Pentru siguranță, analizele vor fi repetate înainte de începerea noului an școlar. La școala primară și grădinița din Lopatnița, precum și la școala primară și grădinița Măgura, din comuna Șoimari, unde apa curentă lipsea, iar grupurile sanitare erau în curtea unităților, au fost finalizate investițiile privind amenajarea clădirilor, a grupurilor sanitare interioare, inclusiv alimentarea cu apă curentă, urmând a fi semnat procesul verbal de recepție a lucrărilor.

Cei 10 copii care mergeau la grădinița Posada vor învăța în altă locație, până la remedierea deficiențelor constatate de DSP Prahova. Primăria Comarnic a solicitat consiliului județean Prahova fonduri pentru amenajarea curții interioare și a grupurilor sanitare.

Până pe 9 septembrie, doamna prefect va mai face vizite în județ pentru a se asigura că fiecare copil va începe anul școlar în condiții propice studiului”, se arată în comunicatul prefecturii.

Verifică şi

Consultare publică online pentru transportul din Ploiești

Primăria Municipiului Ploiești și Regia Autonomă de Servicii Publice organizează o consultare publică online în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *