miercuri , 15 iulie 2020
Acasă / Administratie / Mergi la Sinaia să vezi concursul automobilistic ”Trofeul Sinaia”!

Mergi la Sinaia să vezi concursul automobilistic ”Trofeul Sinaia”!

În perioada 19-21 iulie, la Sinaia se desfășoară cea de-a XI-a ediție a concursului automobilistic “Trofeul Sinaia”.  Concursul face parte din calendarul competițional al Federației Române de Automobilism Sportiv, fiind a V-a etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop.

Deja tradițională, cu mai bine de 6 decenii de istorie în spate, etapa de la Sinaia are un traseu de concurs de peste 3 kilometri și are ca punct de start Piațeta Eroilor și continuă pe străzile Mănăstirii, Furnica, Calea Codrului și Drumul Nou al Cotei 1400.

“Suntem de 11 ani împreună la unul dintre cele mai așteptate evenimente. Trofeul Sinaia îi aduce la start pe cei mai rapizi piloți pentru acest circuit spectaculos, singura etapă care se desfășoară pe un traseu integral urban. Piloții au devenit între timp prietenii nostri, mașinile lor sunt deja cunoscute de toată lumea, iar turiștii și localnicii si-au anunțat participarea în numar mare pentru a-și încuraja favoriții.” Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia

La această ediție a “Trofeului Sinaia” organizată de Primăria Sinaia, Clubul Sportiv Carpați Sinaia sub egida Federației Române de Autobilism Sportiv (FRAS), vom putea vedea două automobile electrice, ambele de la Kaufland e-Rally Team. Una dintre mașini, înscrisă în concurs, va fi pilotată de Sorin Ghișoi, multiplu campion național în competițiile de viteză. Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia, participă activ și în acest an și va pilota cel de-al doilea automobil electric, fiind deschizătorul concursului. Competiția va începe sâmbătă, 20 iulie, când piloții vor intra în manșele de recunoașteri și antrenamente și va continua duminică, 21 iulie, cu concursul propriu-zis când   se vor desfășura cele două manșe oficiale de concurs.

În cele 2 zile, pe unele străzi se vor impune restricții de circulație. Pentru ocolirea zonelor blocate traficului, puteți consulta harta rutelor alternative ( este în ataș și pe care vă rog sa o publicați). De asemenea, mijloacele de transport în comun vor avea trasee ocolitoare. Noile stații, rutele cu devieri și programul vor fi afișate în stațiile Transport Urban și în mediul online.

Totodată, dacă ajungeți la Sinaia, nu ezitați să vizitați Târgul cu bunătăți și dichisuri care aduce iar, pentru gurmanzi și pofticioși, delicatese tradiționale: brânzeturi și cărneturi ardelenești, dulciuri din Argeș, si arta hand made deosebită.

”Brânza și specialitătile din brânză de oaie și vacă de la Fundata, de la familia Bangălă, ani la rând premiați pentru produsele excepționale, transmise din generație în generație, preparatele din carne de porc și vită de la Gligaru de Jos, din Argeș vor face cu ochiul gurmaznilor. Compoturile, siropurile, zacusca și specilitățile cu tarhon și sfeclă în oțet, de pe dealurile Uilei, din Mureș, dulcețurișe de trandafiri de Damasc din cultura proprie, ecologică, de la Teliu – Brașov pot fi degustate pe loc, căci de fapt acesta este farmecul de a îți face cumpărăturile în târg. Și pentru că produsele se și povestesc, nu doar se degustă, treceți pe la standurile cu turta dulce pictată manual, covrigi, ciocolată de casă, baclavalele turcești și poate veți afla secretele gustului de altădată.

 

Pasionații de vinuri speciale le vor aprecia cu siguranță pe cele de pe domeniile Vatra Roșie de la Fizeul Gherlii – Cluj, mai ales cele din seria limitata, de 1000  de sticle, atent numerotate și selecționate. Iubitorii de dulce vor fi fericiți când vor afla că doar la Târgul cu Bunătăți și Dichisuri, cum de altfel la nici un alt târg din Sinaia, vor găsi plăcintele boierești cu brânză, vișine, nucă sau dovleac, găluște cu prune, migdale și nuci caju proaspăt trase în caramel, cu mirosul inconfundabil de zahar ars.

 

Veți găsi ceva bun dacă veți intra în târg, cu siguranță, mult mai multe decât cele descrise mai sus.

 

Meșterii și artiștii de la târg își vor prezenta creațiile trudite, pe toată perioada târgului și este imposibil să nu găsiți ceva care să vă placă: decorațiuni și cosmetice naturale din levățică, din plantația proprie, de la Bonțida, bijuterii din pietre semiprețioase, obiecte decor din hârtie, decorațiuni din lemn, marochinărie artizanală și lumânari minunat modelate manual”, se arata in comunicatul organizatorilor.

Verifică şi

Controale în piețe, terase, magazine și alte spatii publice în Prahova

În perioada 03-19 iulie 2020, vor fi constituite echipe mixte de control, formate din reprezentanți …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *