duminică , 27 septembrie 2020
Acasă / Administratie / Ploieștiul, pe locul 3 în țară la procentul de populație îmbătrânită

Ploieștiul, pe locul 3 în țară la procentul de populație îmbătrânită

Ploieștiul este printre primele orașe din țară cu populație îmbătrânită. Vârsta medie la Ploiești este de 43,3 ani, iar 18% dintre cetățeni au peste 65 de ani, se arată întro analiză comparativă EY, în ceea ce privește vârsta populației. Ploieștiul se află pe locul 3, după Brăila și Brașov în ceea ce privește populația îmbătrânită, citează Mediafax. 

La polul opus, cu populația cea mai tânără se află orașul Suceava, cu o vârstă medie de 39,5 ani și în care doar 1 din 8 cetățeni are peste 65 de ani.

Analiza susține că orașele cu populație mai tânără se pot dezvolta mai ușor prin atragerea investiţiilor, companiile putând găsi, astfel, mai uşor angajaţii potriviţi. Totodată, pentru a împiedica migrararea tinerilor, orașele trebuie să ofere şi alte oportunităţi pentru tineri, precum facilităţi culturale, şcoli şi locuinţe la preţuri accesibile.

De partea cealaltă, oraşele cu populaţii mai în vârstă au cerințe în ceea ce privește sănătatea și îngrijirea socială. Persoanele în vârstă, dar încă active, tind să fie mai productive şi pot avea salarii mai mari datorită experienţei şi abilităţilor lor. Acest lucru duce la creşterea venitului disponibil care poate fi folosit în magazine, baruri şi restaurante.

Citeste mai mult pe Mediafax.ro.

Verifică şi

Alegeri electorale locale. Cum vom vota duminică, 27 septembrie!

Votarea se desfășoară după următorul program: duminică 7-21 Veţi prezenta actul de identitate operatorului de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *