miercuri , 15 iulie 2020
Acasă / Evenimente / Aviz cardiacilor și hipertensivilor. AFLĂ ce anunță meteorologii pentru această săptămână!

Aviz cardiacilor și hipertensivilor. AFLĂ ce anunță meteorologii pentru această săptămână!

În perioada de timp următoare, temperaturile vor crește, dar se va menține instabilitatea atmosferică, ne anunță meteorologii. Mai rău este că va crește presiunea atmosferică, iar indicele temperatură-umezeală va atinge și chiar va depăși pragul critic de 80 de unități. Până vineri, disconfortul termic va fi accentuat. Este perioada când se accentuează stările de rău ale bolnavilor cronic, mai ales pentru cei cu probleme cardiace și tensiune arterială mare. 

Mai jos aveți situația meteo până la sfârșitul săptămânii, pentru  fiecare zi. 

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
11.06.2019 ORA 09 – 12.06.2019 ORA 09
Vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi variabil și mai ales ziua vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 31 de grade, iar cele minime între 14 și 18 grade.
Indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități izolat, în estul regiunii.
LA MUNTE
Vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi variabil și mai ales ziua vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe suprafețe mici se vor depăși 30…40 l/mp. Temperatura aerului va crește ușor.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
12.06.2019 ORA 09 – 13.06.2019 ORA 09
Vremea va deveni deosebit de caldă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va putea depăși ușor pragul critic de 80 de unități, pe arii restrânse, la câmpie. Cerul va fi variabil, iar după-amiaza și la începutul nopții, pe suprafețe mici, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 34 de grade, iar cele minime între 15 și 19 grade.
LA MUNTE
Vremea va fi caldă, dar și în general instabilă. Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și la începutul nopții, când local se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul precedent.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
13.06.2019 ORA 09 – 14.06.2019 ORA 09
Vremea va fi deosebit de caldă, iar disconfortul termic în accentuare. Local indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va putea depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 34 de grade, iar cele minime între 15 și 20 de grade. Cerul va fi variabil și mai ales după-amiaza și seara, pe suprafețe mici vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.
LA MUNTE
Vremea va fi în continuare caldă și ușor instabilă. Cerul va fi variabil și local, mai ales după-amiaza și seara vor fi înnorări temporare, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura aerului nu va avea variații semnificative față de intervalul precedent.

Verifică şi

Un grup de turiști a fost salvat din Munții Bucegi

In data de 12.07.2020, orele 18:20, 4 turişti, din care 3 bărbați si 1 femeie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *