miercuri , 27 ianuarie 2021
Acasă / Evenimente / Pârâurile Mireşul Mic şi Lapoş s-au umflat iar. Cod portocaliu hidro până mâine la 16.00
Mireşul Mic pe 4.05.2019

Pârâurile Mireşul Mic şi Lapoş s-au umflat iar. Cod portocaliu hidro până mâine la 16.00

Necazurile parcă nu se mai opresc în judeţul Prahova. După ce în doar câteva zile, de pe 31 mai până pe 2 iunie, 19 localităţi din judeţ (Ploieşti, Campina, Sinaia, Mizil, Urlaţi, Valea Călugărească, Berceni, Râfov, Dumbravă, Sângeru, Albeşti, Lapoş, Ceptura, Bălţeşti, Gornet Cricov, Gherghiţa, Bărcăneşti, Apostolache şi Plopu) s-au confruntat cu fenomene meteo şi hidro deosebite şi 387 de locuinţe şi 317 anexe gospodăreşti au fost inundate, iar 64 de podeţe şi 60 de drumuri au fost afectate, de astăzi autorităţile sunt iar în alertă. 

Pompierii au acţionat cu motopompe pentru evacuarea apei din 6 locuinţe de la Slănic, 2 la Vărbilău şi una la Coada Malului. În vreme ce comisii de specialitate fac evaluarea pagubelor în teren, Mireşul Mic, pârâul care şi-a întins albia pe o lăţime de 60 de metri lăsând în urmă prăpăd la Sângeru, şi pârâul Lapoş, care i-a distrus pe oamenii din Lăpoşel când a trecut peste pod, şi-au mărit iar debitul astăzi, în urma unor noi viituri produse de ploile ce au curs şi astăzi peste necazul oamenilor.

La Valea Călugărească străzile s-au umplut şi azi cu apă de ploaie, iar locuitorii Slănicului şi-au transformat maşinile în bărci, după ce străzile au devenit canale navigabile. Preluare video deprahova.ro

Astăzi, autorităţile s-au deplasat iar la Sângeru şi Lapoş. Prefectul Mădălina Lupea, însoţită de  Dana Varga, consilier de stat pentru problemele romilor, colonel Liviu Coman, șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova, un reprezentant al Instituției Prefectului și unul al Consiliului Județean Prahova a mers  în zonele calamitate din aceste localităţi. Autoritățile au discutat cu membrii comisiilor care evaluează pagubele, dar și cu primarii din cele două localități pentru a avea o imagine cât mai clară a problemelor pe care le au familiile care s-au confruntat cu dezlănțuirea naturii în seara de 31 mai a.c. În plus, aceștia au fost avertizați că județul nostru se află în continuare sub cod portocaliu de precipitații abundente.

Jandarmii au mai adus familiei Toader, a cărei casă a fost luată de viitură cu tot cu cei patru copilași, îmbrăcăminte, încălțăminte, lenjerie de pat, pături, veselă și altele. De duminică, 2 iunie, cei doi soţi stau într-o locuință modulată provizorie.

În continuare, autorităţile sunt în alertă. Suntem în cod portocaliu de ploi abundente până în această seară la ora 21.00 şi în cod portocaliu hidro pe râul Prahova şi afluenţi până mâine la ora 16.00.

 

Verifică şi

Incendiu la o fabrică de plăcuţe de frână din Ariceştii Rahtivani

În Ploieşti West Parc, de pe raza comunei Ariceştii Rahtivani a ars, în această seară, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *