joi , 22 octombrie 2020
Acasă / Administratie / Contre și cuvinte dure în ședința de consiliu de îndată la Ploiești. Vom avea apă caldă în continuare, dar mai scumpă!

Contre și cuvinte dure în ședința de consiliu de îndată la Ploiești. Vom avea apă caldă în continuare, dar mai scumpă!

Grea decizie pentru consilierii locali ploieșteni în această ședință. Dacă nu vor vota majorarea de tarif, ploieștenii vor rămâne fără apă caldă de la 1 mai, iar dacă vor vota majorarea, toți vom avea de plătit foarte mult apa caldă și căldura. În această notă a început discuția pentru termia orașului, proiecte aprobate în cele din urmă de toți aleșii, dar nu fără discuții în contradictoriu. 

Înainte de vot, spiritele s-au încins și fiecare dintre consilieri a avut de spus câte ceva. Discuția principală, însă, s-a purtat la prezidiu, între primar și viceprimarul ALDE. 

”Nu avem o certitudine că acest act a fost avizat de Veolia! Doamna secretar, acest act cuprinde modificări substanțiale la contractul inițial?”, a întrebat viceprimarul Pană.  Am vorbit inițial de tariful de 237 de lei, dar aici este 336,2 lei tariful de referință. Dacă mai punem și TVA, așa estimativ, vom ajunge la 400 de lei. Întrebare: cum rămâne cu promisiunea că nu veți semna niciodată un act prin care ploieștenii să plătească mai mult de 237? I-ați păcălit pe ploieșteni pe data de 1 aprilie?

Trebuie să aprobăm un tarif majorat care poate să ajungă la 400 de lei gigacaloria, ce înseamnă un cost pentru populație, dublu, triplu, sau o neavizare a acestui act adițional care va duce la sistarea serviciului. Ce ați vota, domnule primar, dacă ați fi în banca consilierilor? Tragerea de timp a fost o strategie de-a dumnevoastră de a aduce consiliu local să nu aibă alternativă!”, a completat Pană.

”Am venit în fața dumneavoastră cu acest proiect de hotărâre, dar vă las pe dumnevoastră să decideți oportunitatea aprobării. Spun doar că cetățenii nu vor plăti cu mult mai mult decât în iarna anului trecut! Există subvenția prinsă în propunerea bugetară, a replicat Adrian Dobre.

Până la urmă, aleșii au aprobat anexa la contractul cu Veolia, dar schimbul de replici acide tot a continuat.

”Acum vorbim de incompetența domnului primar!”, a spus viceprimarul Pană. ”Vă felicit că ați ieșit din adormire și ați votat un proiect!” a replicat primarul. ”Mă bucur că v-ați trezit în ultima clipă și ați venit cu această minune de negociere!”, a mai spus Pană.

În proiectul de buget este prevăzută suma de 10 milioane de lei pentru subvenție, restul venind de la bugetul Consiliului Județean Prahova. Primăria Ploiești nu va mai putea prelua contractul colectiv de muncă al angajaților de la Veolia, pentru că această clauză a fost scoasă din contract.

Verifică şi

Acum! Controale pentru respectarea normelor anticovid in 8 localități din Prahova!

În acest moment, la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova polițiștii împreună cu jandarmi, lucrători …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *