Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Cadavrul înmormântat greşit în Cimitirul Eternitatea din Ploieşti a fost exhumat. AFLĂ întreaga poveste aici!

9 martie 2019
Share:
Cadavrul înmormântat greşit în Cimitirul Eternitatea din Ploieşti a fost exhumat. AFLĂ întreaga poveste aici!

Situaţie halucinantă la Ploieşti, după ce angajaţii Serviciului de Medicină Legală au încurcat între ei doi bărbaţi decedaţi. Primul, un bărbat de 75 de ani din Ploieşti, găsit în stare de putrefacţie în casă de către vecini pentru că nu mai avea rude apropiate a rămas la morgă, în timp ce al doilea, un prahovean de 57 de ani din Şirna, care s-a spânzurat, a fost predat unicei rude a  bătrânului. Această rudă, de fel din Călăraşi, a venit până la Ploieşti să-l înmormânteze pe bătrân, dar l-a înmormântat , de fapt pe bărbatul spânzurat. Ieri,  familia celui din Şirna care a venit să ridice corpul neînsufleţit de la morgă, a rămas stupefiată. Angajaţii le-au explicat situaţia. 

"Am venit aici să-mi iau soţul acasă şi am aşteptat mai multe ore. Pe urmă ne-au spus că nu mai este mortul! Şi-au dat seama că l-a ridicat altcineva. Este strigător la cer! Nu stau bine cu sănătatea, am mai făcut o comoţie cerebrală, am probleme cu tensiunea, mă şi mir că mai sunt pe picioare", a declarat Cristina Moldoveanu, soţia defunctului înmormântat greşit. 

În această dimineaţă, aceasta a mers la Cimitirul Eternitatea să asiste la exhumarea corpului, care fusese înmormântat cu slujbă, deşi canoanele bisericeşti refuză acest gest celor care îşi iau singuri viaţa. La exhumare a fost prezentă şi singura rudă a bătrânului, care a asistat de data aceasta la o înmormântare a rudei sale, pusă în locul celui scos, fără slujbă, cu procurori şi criminalişti, şi pe repede înainte.

Acesta nu îşi poate reprosa că nu şi-a dat seama de eroare, pentru că a primit cadavrul în sicriu cu capacul pus dată fiind starea în care se afla bătrânul când a fost găsit.

Pentru familia din Şirna, însă, calvarul nu s-a încheiat. Trupul celui care s-a spânzurat a fost dus iar la SML pentru autopsie. O rudă de-a acestuia, îi acuză pe angajaţii morgăi că au încercat să-i convingă să lase lucrurile aşa şi să-l înmormânteze ei pe bătrân. Mâine, la înmormântare, vor veni şi procurorii ca să se asigure că totul se va termina aşa cum trebuie. 

Se pare că este prima dată când la SML Ploieşti se întâmplă o asemenea încurcătură. Asta însă nu i-a oprit pe procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti să facă cercetări într-un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu şi profanare de cadavre sau morminte.