Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Tratament prin tromboliză intravenoasă, în curând, la Spitalul judeţean de urgenţă din Ploieşti

16 februarie 2019
Share:
Tratament prin tromboliză intravenoasă, în curând, la Spitalul judeţean de urgenţă din Ploieşti
Spitalul Județean de Urgență Ploiești a fost inclus, din acest an, în programul național derulat de Ministerul Sănătăţii privind tratamentele imediate în cazul apariției accidentelor vasculare cerebrale. Este vorba despre tratamentul prin tromboliză intravenoasă în primele patru ore și jumătate de la debutul primelor simptome de AVC ischemic acut. 

Programul național a fost extins de la 10 spitale, câte erau incluse în proiect până în acest an, la 43 de unități medicale din întreaga țară.

Accidentul vascular cerebral este o problemă majoră de sănătate publică în România, reprezentând atât a doua cauză de mortalitate și dizabilitate în rândul populației. Pentru a oferi cele mai bune îngrijiri în tratarea imediată a acestei afecţiuni, Ministerul Sănătăţii a derulat între anii 2015-2018 programul pilot «Acţiunea Prioritară pentru Tratamentul Intervențional al AVC». Prin intermediul acestui program au fost trataţi în această perioadă 1829 de pacienţi, fiind finanţat cu suma de 12.767.000 lei.