marți , 9 martie 2021
Acasă / Administratie / Jumătate dintre localităţile prahovene nu au încheiat licitaţiile pentru deszăpezire

Jumătate dintre localităţile prahovene nu au încheiat licitaţiile pentru deszăpezire

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova s-a întrunit astăzi pentru a aproba planul de masuri pentru asigurarea condițiilor de desfasurare normala a activităților economice și sociale în sezonul de iarna 2018-2019. Ulterior, preşedintele acestui comitet, prefectul judeţului, Madalina Lupea şi vicepresedintele CJSU, Bogdan Toader, au susţinut o conferinta de presa. 

“Potrivit datelor transmise de către primăriile din județ, 45 de localități au încheiat contracte de deszapezire, iar alte 44 se afla in procedura de achiziție a contractelor. Totodată, 52 de localitati dispun de materiale și resursa umană pentru a interveni în situația caderilor masive de zăpadă”, a explicat prefectul judetului, Madalina Lupea. 

Deocamdată, stocurile de sare pentru deszăpezire pentru drumurile naţionale ajung doar pentru o săptămână, dacă condiţiile meteo sunt deosebite. În districtele DN-urilor din Prahova există acum: 3 415 tone de sare, 4 tone material antiderapant (clorură de calciu).

“Noi avem în continuare acordul cadru pentru deszăpezirea drumurilor judeţene şi pe anul acesta, la anul urmând să facem un altul pentru a menţine drumurile practicabile şi în 2020-2021. Şi acum avem contractul pe 8 sectoare, avem pe majoritatea lor semnate contractele subsecvente. Noi avem nisip şi sare pentru că dorim să protejăm un pic carosabilul, adică 50.000 de tone de nisip şi 290 de tone de sare. Unele drumuri vor fi închise atunci când condiţiile meteo o vor impune, drumuri greu de deszăpezit: Cosminele-Telega şi în general cele care nu sunt asfaltate. Vom ţine deschis Brebu-Pietriceaua, a declarat Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova.

Pentru toate celelalte drumuri aflate sub administarea unităților administrativ-teritoriale din Prahova sunt disponibile  6. 601 tone nisip şi 1. 505 tone de sare.

Verifică şi

Parapet de beton de 1.5 km montat pe DN1 la Sinaia

Primăria Sinaia  împreună cu CNAIR a montat azi dispozitive de beton pentru creșterea gradului de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *