vineri , 29 mai 2020
Acasă / Social / Elevii de la Blejoi au aflat de la Raed Arafat cât de important este primul ajutor

Elevii de la Blejoi au aflat de la Raed Arafat cât de important este primul ajutor

120 de elevi ai şcolii generale din Blejoi au fost instruiţi astăzi în acordarea primului ajutor de către instructori ai Fundaţiei pentru SMURD. La evenimentul desfăşurat în sala de sport din localitate a participat chiar Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne şi preşedinte şi părinte al SMURD.

Cu această ocazie, Arafat a prezentat şi două centre mobile de instruire pe structura unor automobile tip furgonetă, pentru derularea programelor de formare și pregătire în descarcerare și asistență medicală de urgență destinate paramedicilor SMURD. Cele două utilaje au costat 100.000 de dolari şi sunt o donaţie din partea KMG International.

Cele două centre au fost prezentate levilor de clasele a VII-a și a VIII-a din Blejoi. Totodată, copiii au aflat când trebuie să sune la 112 şi mai ales de ce nu trebuie să apeleze nemotivat acest serviciu, dar şi cum pot ajuta chiar ei la salvarea de vieţi omeneşti. 

Cele două centre mobile de formare sunt dotate cu întreaga bază materială pentru desfășurarea în condiții optime a activităților didactice pentru grupe de 16 persoane, respectiv manechine avansate de instruire, simulatoare ale corpului omenesc, defibrilatoare, resuscitatoare siliconice, echipamente de extracţie pacient din zone dificile, rucsace medicale de primă intervenţie şi stabilizare a pacientului şi echipamente IT moderne.

“Prin intermediul acestui proiect vom contribui la dezvoltarea activităţii de formare continuă a personalului din cadrul SMURD şi vom realiza încă un pas foarte important din viziunea de a duce activitatea de pregătire mai aproape de oameni şi de a avea un sistem de urgenţă integrat, alcătuit din specialişti foarte bine pregătiţi şi instruiţi periodic la cele mai înalte standarde din domeniu. Acest proiect nu ar fi fost posibil fără susţinerea acordată de partenerul nostru, KMG International, respectiv populaţia, care a ales să directioneze 2% pentru Fundatia pentru SMURD. Apreciem fiecare susţinere acordată pentru că, în final, este important să amintim că … Cine salvează o viaţă, salvează o lume întreagă!” – a declarat Raed Arafat, Președintele Consiliului Director al Fundației pentru SMURD.

Cu sprijinul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, centrele mobile de instruire vor fi alocate logistic regiunii Centru şi Bucureşti-Ilfov, iar activitatea de instruire SMURD se va desfăsura cu ajutorul unui numar de peste 10 formatori în toate judeţele limitrofe (Târgu-Mureș, Harghita, Sibiu, Alba, Braşov, Bitriţa-Năsăud, respectiv Bucureşti-Ilfov), dar şi în alte regiuni cum ar fi Prahova, Constanţa, Craiova, Galați sau Iaşi.

În anul 2017, serviciul de urgenţă SMURD a asistat 345.520 de cazuri de urgenţă, 321.971 adulţi şi 32.348 copii, în medie 947 de urgenţe pe zi.

Verifică şi

CNS Cartel Alfa solicită guvernanţilor modificări la întregul sistem de pensii

CNS Cartel ALFA a transmis astăzi o scrisoare deschisă către autorităţile responsabile privind campania de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *