vineri , 7 mai 2021
Acasă / Administratie / Lista proiectelor care intră în ”Investesc in comunitatea ta!” la Ploiești

Lista proiectelor care intră în ”Investesc in comunitatea ta!” la Ploiești

Primăria Municipiului Ploiești informează ploieştenii că proiectul „Investesc în comunitatea mea!” se află pe pozitia a treia, cu 97 de puncte, în lista intermediară a cererilor de finanțare aprobate, în etapa de evaluare tehnică și financiară, pentru apelul de proiecte POCU/390/5/1/ Reducerea numărului de comunități marginalizate (roma și non-roma) aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din orașe cu peste 20.000 locuitori publicată de Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020.

Suma ce va fi alocata prin acest proiect este de 1.735.264,11 lei.

Proiectul ”Investesc in comunitatea mea!”  are ca obiectiv general asigurarea sprijinului pentru functionarea Grupului de Actiune Locala Ploiesti pentru implementarea Strategiei de Dezvoltare Locala la nivelul Municipiului Ploiesti.

Ca si obiective specifice sunt stabilite:

  1. Îmbunătăţirea capacităţii GAL de a implementa în mod eficient Strategia de Dezvoltare Locală la nivelul Municipiului Ploieşti pe o perioadă de 5 ani.
  2. Întărirea capacităţii GAL pentru selecţia propunerilor de proiecte/fişelor de proiect POR/POCU şi monitorizarea proiectelor finanţate din bugetul SDL la nivelul Municipiului Ploieşti pe o perioadă de 5 ani
  3. Creşterea gradului de informare şi îndrumare a beneficiarilor şi potenţialilor beneficiari şi a membrilor comunităţii vizate de SDL pentru pregătirea si implementarea proiectelor finanţate prin POR/POCI din bugetul SDL pe o perioadă de 5 ani.

Strategia de Dezvoltare Locală la nivelul Municipiului Ploieşti a fost realizată şi aprobată la initiaţiva Primăriei Municipiului Ploieşti, pentru perioada 2018-2022, are un buget aprobat pentru finaţare, din Programele POR-POCU 2014-2020, de 7.000.000 euro şi se va implementa în 6 Zone Urbane Marginalizate – ZUM (Cartierul Bariera Bucureşti – ZUM 1, Cartierul Mimiu-ZUM 2,  Cartierul Eroilor-Zum 3, Cartierul Ploieşti Nord – Zum 4, Cartierul Radu de la Afumaţi-Zum 5,  Cartierele Boldescu şi Bereasca – Zum 6).

Principalele obiective ale strategiei de dezvoltare locală vizează: îmbunătăţirea infrastructurii rutiere din zonele urbane marginalizate; creşterea calităţii vieţii persoanelor aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială prin îmbunătăţirea condiţiilor de locuit şi a accesului la utilităţi publice; creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor prin extinderea sistemului de iluminat public şi îmbunătăţirea aspectului peisagistic al teritoriului SDL prin reamenajarea spaţiilor publice urbane; creşterea gradului de ocupare prin furnizarea de servicii de informare şi consiliere, calificare şi angajare; creşterea accesului la educaţie pentru persoanele din comunităţile marginalizate aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială; dezvoltarea unui sistem de servicii individualizate sociale şi medicale axat pe nevoile persoanelor marginalizate; sprijinirea persoanelor aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială în vederea reglementării actelor; îmbunatăţirea imaginii zonei şi creşterea gradului de coeziune socială.

Verifică şi

Prahova: 70 de noi îmbolnăviri cu SARS COV 2 din 510 teste făcute ieri

În ciuda scăderilor pe hârtie a incidenţei cazurilor de covid din Prahova, zilnic, în urma …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *