duminică , 20 septembrie 2020
Acasă / Social / Mesaj pentru pace de la Monumentul eroilor sovietici din Ploiești

Mesaj pentru pace de la Monumentul eroilor sovietici din Ploiești

Rafinăria Petrotel Lukoil a sărbătorit astăzi, în avans, Ziua victoriei Națiunilor Unite în lupta împotriva fascismului, marcată în fiecare an pe 9 mai. Conducerea companiei, reprezentanți ai firmelor care funcționează pe platforma rafnăriei, autorități locale și județene, veterani de război, studenți și elevi au participat la ceremonia dedicată acestei zile la Cimitirul Eroului Sovietic din Ploiești.

Invitat special a fost Igor Iniushkin, consilier ministru al Ambasadei Federației Ruse la București care a adus un omagiu soldaților sovietici care au murit atât pe teritoriul țării noastre, ci și oriunde în altă parte, contribuind la încheierea războiului.

“În etapa finală a războiului, ostașii sovietici și cei români au luptat împreună, umăr la umăr, pentru eliberarea teritoriului României și după aceea a altor țări. Mulți soldați sovietici au rămas aici pe veci. Apreciem atitudinea respectuoasă a autorităților locale față de locurile de înhumare militare și monumente închinate ostașilor sovietici. Nu putem să ne permitem să uităm lecțiile acestui război. Datoria noastră comună este să nu admitem ca evenimente asemănătoare acelor tragedii să se mai repete vreodată”, a menționat diplomatul rus.

Toți cei prezenți au depus la monument, dar și la mormintele ostașilor sovietici, coroane și flori. Din păcate doar puțin peste 200 de veterani de război mai trăiesc în Prahova și la eveniment au fost prezenți doar trei dintre ei.

Verifică şi

Recomandările Grupului de comunicare Strategică pentru începutul anului şcolar

Pentru a veni în ajutorul părinţilor şi elevilor care au o mulţime de întrebări fireşti …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *