joi , 22 octombrie 2020
Acasă / Administratie / Bătaie pe şcolile de subofiţeri MAI din Prahova. Vezi câţi sunt pe loc!

Bătaie pe şcolile de subofiţeri MAI din Prahova. Vezi câţi sunt pe loc!

Agitaţie mare astăzi la Şcoala de subofiţeri de poliţie Vasile Lascăr din Câmpina unde a început înscrierea celor peste 6.000 de candidaţi. Sunt aproape 5 tineri pe un loc, mulţi fiind încurajaţi de condiţiile ceva mai relaxate impuse de Poliţia Română. Aglomeraţie a fost şi la Şcoala de subofiţeri de pompieri de la Boldeşti. 

Toţi tinerii care se vor înscrie azi şi mâine au trecut deja examenul psihologic, dar abia acum, spun ei, au început emoţiile. Peste câteva zile vin probele sportive, eliminatorii, după care examenele scrise.

Pe cele 1.300 de locuri s-au prezentat 6.140 de candidaţi. Tinerii au venit dis de dimineaţă la poarta Şcolii de poliţie de la Câmpina şi după ce au aşteptat câteva ore să intre în incintă, i-a întâmpinat o altă coadă-cea de la înscriere.

“Am aşteptat vreo patru ore, dar asta este. Nu mă aşteptam să fie aşa de mulţi candidaţi. Vreau să mă fac poliţist pentru că această meserie îmi oferă stabilitate, statut şi siguranţa zilei de mâine. În plus e o meserie frumoasă cu ajutorul căreia pot servi comunitatea”, ne-a explicat unul dintre candidaţi.

Dat fiind deficitul mare de personal pe care îl înregistrează de câţiva ani poliţia română, s-au suplimentat locurile cu încă 300, s-a renunţat la limita de vârstă, dar şi la baremul de înălţime. Testul psihologic a fost însă eliminatoriu. Cei care l-au trecut,  nu cred că acesta ar fi reuşit să scoată la iveală comportamentul deviant sexual.

“Au fost multe întrebări inclusiv unele ciudate de genul cat de des te doare capul, dar şi cum reacţionezi dacă stai prea mult la rând şi cineva se bagă în faţă. Cred că poţi să treci testul cu brio dacă eşti un om normal şi răspunzi sincer. cât despre cazul actual, nu cred că s-ar descoperi din testul prin care am trecut şi eu dacă cineva are înclinaţii sexuale ciudate”, spune un alt candidat.

Cu tot cu perioada de înscriere, probele durează 10 zile. Probele sportive vor însemna de data aceasta un traseu practic aplicativ care va proba viteza rezistenţa, îndemânarea şi forţa, dar şi verificarea rapidităţii reacţiei candidatului într-un timp de 2 minute şi 25 de secunde.

Tot astăzi au început înscrierile şi la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti. Şi Aici  cifra de şcolarizare s-a modificat, după cum urmează : la specialitatea subofiţer de pompieri şi protecţie civilă  283 locuri, din care două locuri pentru romi şi  50 locuri în specialitatea maistru militar auto din care 46 locuri I.G.S.U şi 4 locuri S.I.E.

În această sesiune, pentru cele  333 de locuri alocate s-au înscris 791 de candidaţi. Durata de şcolarizare va fi de un an, atât pentru calificările „maistru militar auto” cât şi „subofiţer de pompieri şi protecţie civilă”.

Candidaţii trebuie să treacă mai întâi prin două probe eliminatorii: vizita medicală şi verificarea aptitudinilor fizice, în perioada 12.01 – 18.01 a.c.

Tinerii care au fost declaraţi „APT” din punct de vedere medical şi „PROMOVAT” la proba de evaluare a aptitudinilor fizice vor susţine în data de  20.01.2018  proba de verificare a cunoştinţelor la disciplina „matematică”.

Vor fi consideraţi admişi candidaţii care obţin cel puţin punctajul minim, echivalentul notei 5, şi se clasează în limita numărului de locuri scoase la concurs.

 

Verifică şi

Acum! Controale pentru respectarea normelor anticovid in 8 localități din Prahova!

În acest moment, la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova polițiștii împreună cu jandarmi, lucrători …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *