marți , 26 ianuarie 2021
Acasă / Administratie / Ce salarii vor avea angajaţii Consiliului Judeţean Prahova după aplicarea legii salarizării

Ce salarii vor avea angajaţii Consiliului Judeţean Prahova după aplicarea legii salarizării

Conducerea Consiliului Judeţean Prahova a făcut o analiză în ceea ce priveşte anvelopa salarială şi ce va însemna ea pentru bugetul instituţiei. Creşterea per total, a declarat preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, este de 47%. De aceste majorări vor beneficia 685 de posturi, dar creşterile vor fi diferite, potrivit legii salarizării. 

“Toate cele 685 de posturi vor beneficia sigur de creşteri, dar creşterile sunt diferite. De exemplu pentru DGASPC, unde sunt 147 de angajaţi, procentajul de creştere este de 30%, pentru că aici aumai fost creşteri în perioada precedentă. Creşterea de care va beneficia salariatul din CJ va fi de 47%. Nu maxim. Avem un minim şi un maxim, dacă vom merge mai mult către maxim va fi mai mare cresterea per total. Nu vorbesc de individualităţi. Salariul de bază poate să crească maxim cu 30% faţă de salariul de bază aprobat în funcţie de sporuri, eu vorbesc de suma per total, adică cât ne afectează nouă bugetul. Dacă anul trecut am plătit pentru salarii undeva la 10 milioane de lei pentru cei 228 de angajaţi ai Cj, acum o să ajungem să plătim 15 milioane de lei”, a declarat Toader. 

Salariile angajaţilor din CJ au crescut deja cu 20%, iar acum va mai avea loc încă o majorare. Nu vor fi diferenţe de salarii între angajaţi care ocupă acelaşi post şi au aceeaşi muncă. singurele diferenţe, spune Toader, vor exista între salariile directorilor.

“Aici este variabil între minim şi maxim, iar eu voi stabili salariul, în calitate de ordonator principal de credite. Pentru funcţiile de conducere, adică de la şef de birou în sus. Nu găsesc ca fiind normal ca cineva care are complexitatea muncii mare-cum ar fi arhitectul şef, pe care eu îl văd la acelaşi nivel cu secretarul judeţului, să aibă acelaşi salariu ca şi directorul de la absorbţia fondurilor europene, pentru că cel din urmă poate beneficia de creşterea de 25% şi-l pot stimula dându-i salariul mai mic, decât cel de la investiţii, de exemplu şi el să meargă să obţină acea mărire de la UIP (Unitatea de Implementare a Proiectelor).

Mai sunt cele 167 de posturi de la Direcţia de Pază, din care 12 sunt funcţionari publici unde beneficiem de alt principiu. Dacă legiuitorul a vrut ca cea mai mare funcţie plătită să fie cea de vicepreşedinte a CJ, sau viceprimar, după caz, mi se pare că instituţiile din subordinea CJ să vină un pic mai jos, pentru că sunt ordonatori secundari sau terţiari de credite. O să aibă nivelul maxim de la nivelul nostru minim, astfel încât să nu poată un angajat de la protecţia copilului să aibă mai mult decât un angajat pe aceeaşi funcţie la CJ Prahova”, a completat preşedintele CJ Prahova.

Creşterile salariale vor fi astfel de 500 de lei cea mai mică creştere până la 1.400 de lei. Un şofer care avea 1264 de lei net o să aibă 2.100 de lei. un şef de birou care avea 2.700 de lei va avea de acum 4.000 de lei salariul net lunar. Un consilier superior gradul 5, cu 20 de ani vechime o să ajungă la 3.900 de lei. 

Verifică şi

Doar 9 localități din Prahova mai au rata de infectare între 1,5 și 3 la 1000 de locuitori

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova s-a întrunit luni, 25.01.2020, într-o nouă ședință extraordinară, organizată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *