marți , 26 mai 2020
Acasă / Administratie / Prahova a primit peste 767 de milioane de lei prin PNDL II. Vezi aici listele cu investiţii

Prahova a primit peste 767 de milioane de lei prin PNDL II. Vezi aici listele cu investiţii

Județul Prahova a primit suma de 767.851.600,16 lei din partea Guvernului României, sumă alocată prin Programul Național de Dezvoltare Locală II (PNDL) pentru proiectele de infrastructură locală. 155 de lucrări din 72 de localităţi şi-au găsit astfel finanţarea.

Au fost şi două localităţi, Gherghiţa şi Adunaţi,  cu proiecte neeligibile, pentru că nu au 2.000 de locuitori, aşa cum cerea proiectul, în timp ce Aluniş şi Poiana Câmpina aveau aceleaşi proiecte depuse pe PNDL prinse în alte programe.

citeste si: https://prahovaeconomica.eu/2017/06/20/30-de-miliarde-de-lei-in-credite-de-angajament-vor-finanta-9-500-de-proiecte-din-etapa-a-ii-a-a-pndl/

Patru oraşe şi 24 de comune din Prahova nu au fost prinse în cea de-a doua etapă a PNDL fie pentru că nu au depus deloc proiecte, fie că acestea nu au ajuns la timp.

citeste si:https://prahovaeconomica.eu/2017/07/20/ploiestiul-nu-primit-niciun-ban-din-finantarea-pndl-vezi-ce-spune-primarul-dobre-despre-asta/

Banii vor fi alocaţi după verificarea studiilor de fezabilitate.

Prahova mai are de atras din primul PNDL încă 20 de milioane de lei.

“Trebuie să rezolvăm problema canalizării cu ajutorul POIM (Programul operaţional infrastructură mare) care înseamnă 236 de milioane de euro bani alocaţi şi semnaţi, fonduri puse la dispoziţia SC Hidro Prahova şi împreună cu aceste alocari de la Ministerul Dezvoltării sperăm ca până în 2020 să reuşim să avem un procent de 80% din populaţia judeţului cu posibilitate de racordare la canalizare”, a declarat Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova.

Toader a mai declarat că a observat că nu s-a câştigat politic, având în vedere că în Prahova cele mai multe localităţi care au obţinut fonduri au primari PNL, dar că în general s-a dat acolo unde este nevoie mai mare, adică oraşele considerate bogate au primti mai puţini bani.

PNDL reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice, în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport. 

Mai jos aveţi listele cu investiţiile din Prahova care au fost cuprinse în PNDL II.

Verifică şi

Hotărâre CJSU Prahova: Zona metropolitană Câmpina a fost extinsă cu alte localităţi!

În urma unei şedinţe extraordinare, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova au stabilit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *