luni , 25 mai 2020
Acasă / Economic / Centru de afaceri pentru export la Ploieşti. Primii vizaţi sunt producătorii de mobilă

Centru de afaceri pentru export la Ploieşti. Primii vizaţi sunt producătorii de mobilă

Proiectul“ Servicii integrate de export, pentru IMM-uri din Romania” sectiunea dedicata industriei lemnului, a demarat ieri la Bucureşti. Proiectul este co-finantat prin Programul de Cooperare Elvetiano-Roman, administrat si derulat in urma castigarii licitatiei publice de asocierea Gama Proconsult – Camera de Comerț și Industrie Prahova – Inpulse Partners – TDP Partners.

Derulat în perioada iunie 2017 – septembrie 2019, proiectul presupune crearea a două Centre de Afaceri pentru Export (CAE) în orașele Bacău și Ploiești, în cadrul Camerelor de Comerț și Industrie.

Demersul este făcut pentru a sprijini creșterea capacității de export a IMM-urilor din sectoarele mobilei din regiunile Nord-Est și Sud Muntenia.

Potențialul de creștere a exporturilor în domeniul mobilei este susținut de disponibilitatea lemnului și de competențele tehnice existente, dar momentan insuficient exploatate.

Programul cuprinde două etape:

                -de instruire a IMM-urilor pentru crearea de produse cu valoarea dăugată mare, competitive pe plan internațional și dedicate nevoilor consumatorilor de pe piețele țintă din regiunile UE, dar și Non-UE

                -de participare la evenimente international

În paralel, se vor desfășura activități de susținere, precum realizarea unor studii pentru evaluarea nevoilor IMM-urilor, crearea unor pagini web de prezentare și activități de promovare.

În cadrul întâlnirii onorate de prezenta d-lui Sterica FUDULEA, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat si a celor mai importanti stakeholderi din domeniul mobilei au fost prezentate proiectul, planul de implementare și descrierea activităților acestuia.

De asemenea, o atentie importanta a fost dedicata discutiilor si gasirii modalitatilor de colaborare cu partenerii din sectorul industriei lemnului în vederea atragerii in proiect a celor mai potrivite firme in scopul eficientizarii activitatii celor doua centre de export.

comunicat de presa

Verifică şi

Orban avansează ideea de a aloca un miliard de euro IMM-urilor. Vezi pentru ce!

Premierul Ludovic Orban și unii membri ai Guvernului au avut, astăzi, consultări în cadrul Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *