marți , 26 mai 2020
Acasă / Administratie / Vehicule militare americane şi româneşti într-o expoziţie inedită la Ploieşti

Vehicule militare americane şi româneşti într-o expoziţie inedită la Ploieşti

Parcarea dintre Palatul Administrativ si Palatul Culturii din Ploieşti se va transforma mâine, 12 iulie 2017,  în “câmp de luptă”. De la ora 10, aici va fi organizată o expoziţie de vehicule militare aflate în dotarea fortelor armate din Statele Unite ale Americii şi din România. Activitatea va dura 2 – 3 ore si are loc în cadrul exercitiului multinaţional Saber Guardian 2017 (SG17).

Publicul prezent, inclusiv tineri si copii, va avea ocazia sa interactioneze cu militarii americani si romani, sa faca fotografii si sa viziteze tehnica de lupta.

Astăzi, prefectul şi subprefectul judeţului au primit o delegatie militară româno – americană formată din militari americani specialisti în Afaceri Civile (US Civil Affairs) si specialisti în cooperare civili – militari de la Bataionul 1 CIMIC al Statului Major al Fortelor Terestre Române, activitate prevăzută a se desfăsura în cadrul exercitiului multinational Saber Guardian 2017 (SG17).

Exercitiul multinational Saber Guardian 2017 (SG17) este planificat de Comandamentul Fortelor Armate ale SUA din Europa (USEUCOM) si condus de Fortele Armate ale SUA din Europa (USAREUR). Exercitiul se desfăsoară în perioada 08 – 22 iulie, fiind organizat anual începând din anul 2013 si până în prezent, prin rotatie, pe teritoriile nationale ale Ungariei, României si Bulgariei.

În baza parteneriatului strategic dintre România si Statele Unite ale Americii, în cadrul exercitiului multinational Saber Guardian 2017 (SG17), are loc un mars al fortelor armate americane ce presupune deplasarea unor coloane de vehicule de luptă prin judetele Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sibiu, Arges, Vâlcea, Prahova si Giurgiu.

 

Verifică şi

Hotărâre CJSU Prahova: Zona metropolitană Câmpina a fost extinsă cu alte localităţi!

În urma unei şedinţe extraordinare, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova au stabilit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *