vineri , 29 mai 2020
Acasă / Economic / Timken a mai deschis încă o fabrică în Prahova. Activitatea va începe iniţial cu 120 de angajaţi

Timken a mai deschis încă o fabrică în Prahova. Activitatea va începe iniţial cu 120 de angajaţi

Compania Timken a inaugurat astăzi o nouă fabrică de rulmenţi în Europa, aceasta fiind deschisă lângă Ploieşti. Noua fabrică din România produce rulmenți cu role conice cu diametre de până la 300 mm, pentru a răspunde cererii de la nivel mondial.  Evenimentul de inagurare a avut loc în prezenţa lui Andreas Roellgen, vicepreședinte Timken pentru Europa, Asia și Africa, lui Bogdan Stanciu, directorul fabricii din Prahova, dar şi a ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm. 

„Această nouă unitate de producție ne întărește prezența în Europa și capacitatea de a răspunde nevoilor clienților de la nivel local și global cu ajutorul calității și serviciilor noastre de lideri de piață. Această investiție face parte din planul de creștere strategică al companiei care cuprinde extinderea geografică, competitivitatea producției și accelerarea proceselor operaționale de la dezvoltarea și până la comercializarea produselor,” a declarat Andreas Roellgen.

Bogdan Stanciu, directorul fabricii din Prahova a spus că succesul pe care timken îl are aici din 1997 are la bază atât mediul de afaceri bun, cât şi profesionalismul angajaţilor.

„Vom continua să profităm de proximitatea fabricii de la Ploiești, bazându-ne pe infrastructura și talentele existente.Încrederea noastră în capacitățile angajaților din România a făcut posibil acest proiect,” a spus Bogdan Stanciu.

Ambasadorul SUA a declarat că săptămâna trecută a participat la întâlnirea dintre Johannis şi Trump unde s-a discutat despre parteneriatul strategic cu accent pe dimensiunea economică. “Mă bucur că sunt aici pentru inaugurarea unei investiţii americane în România, după ce, cei doi preşedinţi au discutat exact despre parteneriatul economic dintre cele două ţări. Este un exemplu bun pentru potenţialul care există aici, pentru creşterea investiţiilor americane în România, dar şi pentru îmbunătăţirea investiţiilor româneşti în Statele Unite ale Americii. Duminică voi însoţi reprezentanţii a 30 de companii româneşti care vor merge la o conferinţă globală în SUA, care îşi propune tocmai încurajarea investiţiilor străine în SUA şi România este una dintre ţările invitate”, a declarat ambasadorul.

Unitatea de producție amplasată pe o suprafață de 15.000 metri pătraţi este rezultatul unei investiții de aproape 60 de milioane de dolari în cele mai moderne tehnologii și își va începe activitatea cu un număr inițial de 120 de angajați.

Rulmenții Timken sunt folosiți în nenumărate sectoare industriale cu multiple aplicații peste tot unde se mișcă roți și sisteme de transmisie.

Astfel, 20% din rulmenţii produşi  de Timken se regăsesc în industria generală, 16% industria automobilelor, 9% în industria feroviară, 9% în domeniul energetic, sau 8% industria de apărare, agricultură şi camioane, dar şi în sectorul aerospaţial sau construcţii. 

Timken deține 73 de unități de producție și centre de servicii la nivel mondial, dintre care 8 în Europa – în Italia, Franța, Polonia,România și Marea Britanie.

Compania Timken (NYSE: TKR; www.timken.com) proiectează, produce și comercializează rulmenți și componente de transmisie a puterii, inclusiv transmisii cu roți dințate, cuplaje, curele și lanțuri, și oferă o gamă variată de servicii industriale, inclusiv repararea rulmenților și a grupurilor motopropulsoare. Fiind lider pe piața rulmenților cu role conice, Timken aplică cunoștințele sale vaste de metalurgie, tribologie și sisteme mecanice de transmisie a puterii pentru a îmbunătăți fiabilitatea și eficiența echipamentelor, utilajelor și vehiculelor la nivel mondial. Portofoliul de produse și servicii al companiei este în continuă dezvoltare și include numeroase mărci industriale solide ca Timken®, Fafnir®, Philadelphia Gear®, Drives®, Lovejoy® șiInterlube™. Recunoscută pentru produsele sale de calitate și modelul de vânzări colaborativ, compania Timken a raportat vânzări de 2,7 miliarde de dolari în 2016. Cu peste 14.000 de angajați în 28 de țări, Timken menține industria în mișcare și face lumea mai productivă.

Verifică şi

Orban avansează ideea de a aloca un miliard de euro IMM-urilor. Vezi pentru ce!

Premierul Ludovic Orban și unii membri ai Guvernului au avut, astăzi, consultări în cadrul Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *