miercuri , 27 ianuarie 2021
Acasă / Social / Concert caritabil la Filarmonica “Paul Constantinescu”. Elevii Liceului de Artă Ploieşti vor să-şi ajute o colegă grav bolnavă!

Concert caritabil la Filarmonica “Paul Constantinescu”. Elevii Liceului de Artă Ploieşti vor să-şi ajute o colegă grav bolnavă!

Elevii Colegiului Naţional de Artă “Carmen Sylva” din Ploieşti realizează în această seară, de la ora 19, un spectacol caritabil pentru a-şi ajuta o colegă să depăşească momentele grele prin care trece de când starea sa de sănătate s-a înrăutăţit.
Numit generic “Prietenii Aurei”, concertul, care se va desfăşura la Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploieşti, are în vedere strângerea de fonduri pentru ca Aura, o fetiţă deosebită din clasa a VII-a să poată beneficia de un corset performant care să-i stopeze şi să-i reducă înclinaţia coloanei vertebrale. Corsetul este realizat de un medic în Germania şi costă 1.200 de euro.
Fata are scolioză gravă congenitală evolutivă şi protuzii dureroase la ceafă şi în zona lombară. Chiar dacă starea sa de sănătate nu-i mai permite să meargă la şcoală, pentru că nu poate sta în picioare sau pe scaun prea mult, iar capacitatea pulmonară s-a redus cu peste 46%, Aura luptă zilnic cu durerea. În afară de acest corset special, fetiţa trebuie să facă terapie Schroth care îi ameliorează durerile şi-i redă capacitatea de a respira, dar care este foarte costisitoare pentru că trebuie făcută în Germania.
Trei medici români au recomandat acelaşi tratament copilei, iar părinţii săi speră să o facă bine în Germania. Au însă nevoie de bani pentru că ei nu fac faţă unor cheltuieli atât de mari, aşa că elevii colegiului unde fiica lor a învăţat până de curând s-au gândit la o modalitate prin care să o ajute. Vor cânta şi încânta publicul pentru Aura!
În ciuda condiţiei sale fizice, Aura a obţinut în primul semestru al clasei a VII-a media 9,86 şi s-a evidenţiat în mai multe concursuri şi olimpiade de interpretare pianistică.
Şi voi o puteţi ajuta pe Aura să ducă o viaţă minunată aşa cum merită orice copil! Mergeţi în această seară la Filarmonică şi donaţi cât puteţi!

Verifică şi

Video-Uite cum arată cea mai mare librărie din Prahova! Deschiderea Cărtureşti în Afi Ploieşti

La fel ca multe alte domenii de activitate, librăriile au fost şi ele afectate de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *