joi , 22 august 2019
Acasă / Economic / Salad Box, alături de Mc’Donald şi KFC, pe piaţa românească a fast-food-urilor

Salad Box, alături de Mc’Donald şi KFC, pe piaţa românească a fast-food-urilor

Sandwich-urile, pizza, cartofii prăjiţi, hamburgerii, hot-dogii şi salatele vândute în restaurante tip fast-food au devenit cea mai comună alternativă la gătit a românilor tineri sau a familiilor cu venituri medii, indică un raport al Agenţiei pentru Agricultură a SUA (USDA) care citează studii ale companiei de cercetare Euromonitor. În 2015, românii au lăsat în acest tip de restaurante 0,47 miliarde de dolari, cu 3% mai mult decât în 2014, în timp ce numărul localurilor s-a majorat cu 2% până la aproximativ 1.800 de unităţi. Până în 2020, ritmul de creştere este estimat de către Euromonitor la 4% pe an, astfel că până în 2020 piaţa s-ar putea cifra la 0,57 miliarde de dolari.

Primul intrat pe piaţa locală a fast-food-ului, Mc Donald’s, a rămas şi acum numărul unu din punct de vedere al cotei de piaţă, însă vin puternic din urmă business-urile româneşti care se dezvoltă în mod independent, în afara unei francize internaţionale. Este vorba în primul rând despre Salad Box, care a ajuns al treilea cel mai mare jucător pe această piaţă condusă de Mc Donald’ s şi KFC. Din datele Euromonitor, compania românească înfiinţată în 2012 la Cluj de Dan Isai şi patru prieteni a ajuns la nivelul lui 2015 la o cotă de piaţă valorică de 4,2% faţă de 2,8% cu un an în urmă, devansând Subway, celebrul brand american intrat pe plan local în franciză.
citeste mai departe pe: http://www.economica.net/romanii-vor-cumpara-de-la-fast-food-de-jumatate-de-miliard-de-dolari-pana-in-2020-un-brand-romanesc-este-al-treilea-cel-mai-vizitat_135240.html#ixzz4cWcVfbhK

Verifică şi

Mâine, în Prahova, se va lansa programul Rabla pentru electrocasnice

Joi, 23 mai 2019, ora 11:00, vicepremierul Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, va deschide oficial sesiunea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *