marți , 14 iulie 2020
Acasă / Economic / Salad Box, alături de Mc’Donald şi KFC, pe piaţa românească a fast-food-urilor

Salad Box, alături de Mc’Donald şi KFC, pe piaţa românească a fast-food-urilor

Sandwich-urile, pizza, cartofii prăjiţi, hamburgerii, hot-dogii şi salatele vândute în restaurante tip fast-food au devenit cea mai comună alternativă la gătit a românilor tineri sau a familiilor cu venituri medii, indică un raport al Agenţiei pentru Agricultură a SUA (USDA) care citează studii ale companiei de cercetare Euromonitor. În 2015, românii au lăsat în acest tip de restaurante 0,47 miliarde de dolari, cu 3% mai mult decât în 2014, în timp ce numărul localurilor s-a majorat cu 2% până la aproximativ 1.800 de unităţi. Până în 2020, ritmul de creştere este estimat de către Euromonitor la 4% pe an, astfel că până în 2020 piaţa s-ar putea cifra la 0,57 miliarde de dolari.

Primul intrat pe piaţa locală a fast-food-ului, Mc Donald’s, a rămas şi acum numărul unu din punct de vedere al cotei de piaţă, însă vin puternic din urmă business-urile româneşti care se dezvoltă în mod independent, în afara unei francize internaţionale. Este vorba în primul rând despre Salad Box, care a ajuns al treilea cel mai mare jucător pe această piaţă condusă de Mc Donald’ s şi KFC. Din datele Euromonitor, compania românească înfiinţată în 2012 la Cluj de Dan Isai şi patru prieteni a ajuns la nivelul lui 2015 la o cotă de piaţă valorică de 4,2% faţă de 2,8% cu un an în urmă, devansând Subway, celebrul brand american intrat pe plan local în franciză.
citeste mai departe pe: http://www.economica.net/romanii-vor-cumpara-de-la-fast-food-de-jumatate-de-miliard-de-dolari-pana-in-2020-un-brand-romanesc-este-al-treilea-cel-mai-vizitat_135240.html#ixzz4cWcVfbhK

Verifică şi

Cererile unice de plată pentru campania agricolă 2020 se depun până pe 15 iunie

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Prahova (APIA Prahova) reamintește tuturor beneficiarilor că data …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *