Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Cum să îţi ajuţi copilul să lupte cu stresul şcolar! Eveniment organizat la Ploieşti pentru părinţi şi profesori

22 aprilie 2024
Share:
438696694-401124292881037-828788771318242922-n-jpg-1713771226.jpg

Temele sunt prea multe? Colegii îl hărţuiesc? Copilul tău vine stresat de la şcoală şi nu ştii cum să-l ajuţi? Mai mulţi psihologi te invită pe 18 mai, de la ora 10.30 la 15.00, la un eveniment deosebit care va fi organizat la Ploieşti, un eveniment dedicat părinţilor şi profesorilor. Denumită Zilele Psy# Alături de copilul tău şcolar-Stresul şcolar, conferinţa va fi susţinută de psihologi care sunt şi mame şi care înţeleg şi mai bine problemele care pot apărea în mediul şcolar. 

"Noi suntem Ionela și Andreea, două mame care doresc să aducă conștientizare în rândul părinților și al profesorilor prin misunea de informare, educare și susținere despre ce anume au nevoie copiii, din partea noastră, pentru a face față stresului școlar. Suntem părinți și profesioniști conștienți că stresul școlar poate afecta copiii în diferite moduri. Ei pot resimți presiunea de a obține note înalte, de a face față volumului mare de materie sau de a se încadra în așteptările noastre și ale profesorilor. Acest factor de stres poate duce la anxietate, lipsă de încredere în sine, dificultăți în concentrare și performanțe scăzute la școală. Uneori, copiii pot simți și presiunea de a se compara cu alți colegi sau de a îndeplini standarde nerealiste, ceea ce poate afecta negativ starea lor emoțională și sănătatea mentală. Este important să le oferim sprijin și încurajare copiilor noștri și să le creăm un mediu în care să se simtă acceptați și încurajați să își îndeplinească potențialul fără a se simți copleșiți de stresul academic. Scopul nostru este de a oferi părinților și profesorilor informații despre aceste efecte și de a-i ajuta să înțeleagă cele mai potrivite moduri în care își pot ajuta copilul să rămână sănătos emoțional în timp ce urmează chemarea naturală a creierului pentru învățare, vorbindu-le astfel și de dezvoltarea psiho-emoțională și cognitivă a copiilor.

Despre noi:
Ionela Stoica- psiholog clinician, psihoterapeut integrativ în formare, educator prenatal certificat Lamaze, fondator al Asociației de Educație Pre & Postnatală România.
Andreea Răduţă – consilier parental (acreditat AMPP) cu abordare parenting conștient, consilier dezvoltare personală, contributor Pagina de Psihologie din 2022, instructor de yoga.

Invitaţi speciali:
Gabriela Maalouf- psiholog , consilier școlar, este primul practician NLP din Romania care s-aspecializat în programare neurolingvistică pentru copii și părinți, în Marea Britanie.
Diana Lupu – psiholog, psihoterapeut de familie, ghid al relațiilor de cuplu în terapie IMAGO, însoțitor al adolescenților și trainer, colaborator Pagina de Psihologie".

Mai multe detalii despre înscrieri găsiţi aici.