Zece elevi de la Colegiul "Ferdinand I" din Măneciu au fost premiaţi la concursuri naţionale de fizică şi astronomie

Elevi din cadrul Colegiului "Ferdinand I" de la Măneciu s-au evidenţiat în Concursul Naţional de Fizică şi în Concursul Naţional de Astronomie, competiţii organizate în cadrul Taberei Naționale de Fizică, Astronomie și Astrofizică, ”Marin Dacian Bica” organizată la Voroneț, jud. Suceava , în perioada 3-7 ianuarie 2023.
Lotul Colegiului ,,Ferdinand I ” Măneciu a fost coordonat de prof. dr. DESPAN GABRIELA, iar cei mai buni elevi au fost premiați cu medalii de aur, argint și bronz.
CONCURSUL NAȚIONAL DE FIZICĂ: 6 PREMII și 2 MENȚIUNI
Locul II și medalia de ARGINT
- Eleva RADU ANTONIA -clasa a VI-a
- Eleva LUNGU MIRUNA – clasa a IX-a
Locul III și medalia de BRONZ
- Elevul LOLOIU MIHAI CONSTANTIN -clasa a IX-a
- Eleva SĂVULESCU DARIA -clasa a IX-a
- Elevul PREDA PAUL EDUARD -clasa a X-a
- Elevul DRĂGOI ADRIAN VALENTIN -clasa a X-a
Mențiuni
- Eleva GEORGESCU ȘTEFANIA – clasa a X-a
- Elevul TĂNĂSESCU LIVIU -clasa a IX-a
CONCURSUL NAȚIONAL DE ASTRONOMIE: 9 MENȚIUNI
- Eleva CALOIANU ANDA GEORGIANA -clasa a V-a
- Eleva RADU ANTONIA -clasa a VI-a
- Eleva LUNGU MIRUNA – clasa a IX-a
- Elevul MORARU ADRIAN – clasa a IX-a
- Eleva SĂVULESCU DARIA -clasa a IX-a
- Elevul LOLOIU MIHAI CONSTANTIN -clasa a X-a
- Eleva GEORGESCU ȘTEFANIA – clasa a X-a
- Elevul PREDA PAUL EDUARD -clasa a X-a
- Elevul DRĂGOI ADRIAN VALENTIN -clasa a X-a
Tabăra a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava, Societatea Științifică ”Cygnus” – centru UNESCO, în parteneriat cu Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului. La finalul taberei de pregătire, au fost organizate trei concursuri naționale, de fizică, astronomie și astrofizică. Tabăra și concursurile sunt înscrise în calendarul Ministerului Educației în acest an școlar. Aproximativ 200 de elevi de toate vârstele, împreună cu profesorii lor, veniți din toate județele țării, au lucrat împreună în cele 12 ateliere organizate în cadrul taberei – Astroclub, Prejuniori începători, Prejuniori avansați, Juniori începători, Juniori avansați, Seniori începători, Seniori avansați, Performanță și Mentori (olimpicii internaționali și elevi recunoscuți pe plan național). În cadrul taberei, personalități recunoscute pe plan național și internațional și profesori de la cele mai renumite colegii din țară, cu rezultate deosebite la olimpiade și concursuri de fizică, astrofizică și astronomie, au susținut cursuri și au rezolvat probleme de fizică și astrofizică deosebite.
Scopul taberei științifice a fost de a oferi pregătire elevilor pentru olimpiade și concursuri, dar și pentru a iniția copii pasionați de aceste discipline de studiu. Pe lângă rezolvarea de probleme complexe, au fost organizate pentru participanți seri de observații astronomice cu ajutorul telescoapelor și lunetelor și au fost realizate lucrări practice de laborator și prelucrări de date experimentale. Pentru că elevii se aflau în vacanță școlară, în cadrul taberei au fost organizate și activități de relaxare, precum drumeții, excursii, vizite la mănăstiri și la obiective turistice din Bucovina