Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Video şi foto: Sute de ploieşteni legitimaţi şi verificaţi în doar două ore, într-o acţiune de amploare!

4 aprilie 2020
Share:
Video şi foto: Sute de ploieşteni legitimaţi şi verificaţi în doar două ore, într-o acţiune de amploare!

Poliţiştii ploieşteni au întreprins astăzi, în intervalul orar 11:00-13:00, în zona Halelor Centrale din municipiu, o acţiune de amploare în cadrul căreia au fost  legitimate şi verificate cu privire la temeinicia motivului ieșirii din locuință 629 de persoane și au fost controlate 195 de autovehicule. Persoanelor trecute de 65 de ani li s-a reamintit că programul instituit pentru ele este conceput pentru siguranța lor și că respectarea acestui program este absolut necesar pentru prevenirea îmbolnăvirii.

Astfel, 69 de poliţişti, jandarmi, militari şi poliţişti locali, constituţi în 13 dispozitive de ordine și siguranță publică şi puncte de verificare,  au verificat modul de respectare a reglementărilor legale instituite în perioada stării de urgenţă.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 53 de sancțiuni contravenționale, din care 36 au fost pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și 17 pentru încălcarea altor acte normative (OUG 195/2002, Legea 12/1990), valoarea totală a acestora fiind de peste 111.000 lei.

https://youtu.be/q7kfrmI2yPM

"Totodată, a fost verificată activitatea economică a 42 de societăți comerciale/producători, fiind aplicate 5 sancțiuni contravenționale și confiscate bunuri în valoare de 1.320 de lei (legume, produse alimentare).

Având în vedere contextul actual, privind măsurile de limitare a răspândirii virusului gripal COVID-19, efectivele participante au fost instruite cu privire la modul de efectuare a verificărilor și au fost luate măsuri pentru echiparea cu mijloace de protecție personală.

Reamintim că măsurile adoptate au ca scop protejarea populației împotriva răspândirii virusului, sens în care măsurile privesc limitarea expunerii cetățenilor la condiții în care pot contacta această afecțiune medicală.

Astfel, este considerată ca justificată doar deplasarea pentru îndeplinirea unei activităţi cu o motivare obiectivă, cum este nevoia de procurare a alimentelor de bază, de asigurare a asistenței medicale, îngrijirea persoanelor (din orice categorie de vârstă), precum și activități din sfera celor agricole (lucrul în culturile agricole sau desfacerea produselor), activități profesionale pentru desfășurarea cărora nu au fost impuse restricții, dar și pentru asigurarea celor necesare animalelor de casă și a celor domestice.

Vă rugăm să rămâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur!", se arată într-un comunicat de presă al IJP Prahova.