Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Video-"Poveşti din Ploieşti", expoziţia cu fotografii despre oraşul lui "ce bei?"

30 septembrie 2021
Share:
243835324_2965309837117248_112896434269015117_n.jpg

 

Ploieşteni, ştiaţi că Statuia Vânătorilor nu s-a aflat dintotdeauna lângă Gara de Sud? Sau că la un moment dat, acolo unde este acum Muzeul Ceasului era un sediu al spionilor? Toate aceste informaţii şi multe altele pot fi descoperite de astăzi din expoziţia „Poveşti din Ploieşti”, o serie de fotografii cu date explicative despre oraşul de altădată, postate pe gardul Muzeului de Artă din Ploieşti.

https://youtu.be/ylevepxBueE

Istoricul Lucian Vasile, cel care a scris multe volume despre Ploieşti în diverse etape ale evoluţiei sale, speră că expoziţia îi va face pe ploieşteni să fie mândri de oraşul în care locuiesc, după ce vor cunoaşte istoria celor mai importante clădiri.

Fosta casa a căsătoriilor a fost cândva locuinţa familiei Stanian.

Deschisă publicului până la sfârşitul anului, expoziţia face parte din proiectul Poveşti din Ploieşti în cadrul AEDU a editat şi o broşură, distribuită gratuit participanţilor la vernisaj. totodată, vor fi organizate patru tururi istorice gratuite pentru liceenii din Ploieşti şi vor fi create 7 materiale video despre istoria locală, postate pe reţelele sociale Republicaploieşti şi AEDU şi apoi vor fi distribuite în licee. 

foto Sorin Petculescu