Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Video-Interviu despre sensul vieţii cu dr. Cristian Răchitan: "Boala apare când nu îţi găseseşti menirea, iar menirea este să faci ceea ce îţi place cel mai mult"

30 aprilie 2022
Share:
cristian-rachitan-conferinta-jpg-1651305167.jpg

Medicul osteopat Cristian Răchitan, român plecat de 35 de ani în SUA, unul dintre cei mai buni diagnosticieni din lume, conferenţiază în toată lumea pentru a învăţa oamenii cum să îşi trăiască viaţa frumos, cu sens, povestindu-le propriile sale experienţe. Răchitan a venit şi la Ploieşti unde a susţinut cu sala plină Conferinţa "Terapii conversaționale". De la călugării budişti, dar şi de la şamanii din junglele amazoniene, medicul român a învăţat că sufletul se bucură şi îşi găseşte menirea atunci când ajută pe cei din jur şi tocmai de aceea, conferinţele sale au intrarea gratuită. De la 34 de ani, doctorul este nevăzător, dar a găsit mereu calea potrivită de a ajunge acolo unde este nevoie de el, căutând cauza bolilor. 

Înainte de conferinţa de la Ploieşti ale cărei idei le puteţi descoperi în textul de mai jos, domnul doctor a avut amabilitatea de a ne acorda un scurt interviu, pe care îi puteţi urmări în linkul video de mai jos. 

https://youtu.be/X9hyPH9psWE

"Nu vreau sa conferențiez pe bani ca sa nu intru in conflict cu mine. Ca să pot călători şi susţine aceste conferinţe, mai profesez în cabinetul din New York pentru a avea banii necesari. 
Ăla care trăiește fără să i ajute pe cei din jur nu merita să trăiască- mi-a spus un șaman. Poate e mult spus, dar are un adevăr această zicală. Cea mai buna doctorie pentru om e senzația de a fi folositor celor din jur. Dar acum, oamenii sunt preocupați să ia cat mai mulţi bani. Oamenii devin indivizi, nu mai sunt comunitate şi asta îi îmbolnăveşte", explică Răchitan.

Acesta crede că viaţa ni se poate îmbunătăţi simţitor atunci când răspundem la întrebări de bază. 

"Ce este viața? De ce ni s-a dat viața? Am cercetat diverse tradiții, cu șamani, și alți oameni înțelepți. Viața e un fel de piesa de teatru pentru fiecare, in care suntem actorii principali. Piesa a fost scrisă pentru el și el trebuie să o joace. Am avut privilegiul de a fi în preajma președintelui Regan. Am învățat de la el că trebuie să fii în stare să ți iubesti rădăcinile ca sa-ți poți iubi tara. Să îți cunoști strămoșii. Dar să iubești și locul in care te duci pentru că altfel nu vei putea locui acolo. 

Încă de la început s-au programat destinul, trăirile, dar din păcate cei mai mulți oameni nu respectă scopul. Ne îmbolnăvim când nu respectam scopul, ne deterioram sănătatea. 
Eu sunt specialist in structura și malformații structurale ale oaselor care generează boli. Un segment structural deformat, afectează organul de lângă el. Reparam această deformare, dar de multe ori nu era de ajuns. Şi tot analizând creierul, am ajuns la spirit. 

Aveam un pacient cu migrene pe care nu le puteam repara. El făcea niște lucruri care îl făceau să se simtă vinovat. Minţea pentru a face bani. Când a renunțat la asta s-a rezolvat problema migrenelor. Mândria este și ea o problemă. Este malefică și îmbolnăvește. Trebuie să împlinim menirea. Menirea este ceea ce îţi place cel mai mult să faci, ceea ce te face fericit. Fă asta, că banii vor veni şi ei, să stai fără grijă. Multe idei bune vin prin vise, noaptea.Fiecare individ are alt cifru de interpretare a viselor. În subconștient este destinul. Creierul face eforturi mai mari când nu îndeplinim planul vieții. Stresul agravează totul. Apar tensiunile in corp.Trebuie sa facem planul vieții. Este și comod, dar suntemşi răsplătiti cu satisfacție. Ca sa fii fericit trebuie să trăiești în concordanță cu planul vieții. Să faci ce trebuie, dar și cum trebuie. Când ești sincer, e simplu, dormi liniștit. Creşte toxicitatea când nu faci ce trebuie și cum trebuie. Oamenii orgolioși suferă mult, pentru că se simt deosebiţi, dar ceilalţi îi tratează ca fiind normali pentru că aşa îi văd. Ei vor sa fie altfel decât au fost programaţi sa fie. Așa că în relațiile cu oamenii ei suferă. Lacomii mint, inventează anumite trăiri pentru a justifica de ce fac acele lucruri. Iar creierul se stresează și când stresul persistă apare cancerul. Noi funcționăm sub egida liberului arbitru. Dacă faci rău îți vine rău, dacă faci bine vine bine. 

Oamenii au acum datoria să știe mai mult pentru că evoluam și avem mai mult acces la informații. Avem posibilitatea de a învăța. Daca nu învăţăm acum, ne întoarcem în altă viață să mai încercăm încă o dată. Informația dintr-o decizie bună este procesată pozitiv într-o trăire pozitivă. Care îți vine înapoi atunci când îți trebuie, nu când vrei. Mințind pe unul ne mințim pe noi. Gelozia, invidia, mândria, lăcomia ne fac rău. 
Fă-ți bine ție în timp ce faci bine altora. Această vibrație energetică îți relaxează creierul și procesezi mai bine totul. Oamenii trebuie să fie modești, să trăiască simplu. Cu cât îți trăiești existența mai simplu, e mai bine pentru tine şi te stresezi mai puţin. Găsești menirea făcând ce îți place. Cel mai mult. Banii sunt instrument necesar trăirii, dar nu un scop", a conchis doctorul Răchitan.