Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Video de la percheziţii: Mai mulţi prahoveni au plătit pentru certificate verzi ca să plece la muncă în străinătate

14 octombrie 2021
Share:
71ef6c19-b63f-4511-8f98-c5f3bc695028.jpg

Au vrut să se bucure de avantajele birocratice ale vaccinării, cum este lucrul în străinătate, dar nu şi de efectul propriu-zis al serului. Este situaţia multor prahoveni care plăteau unor cadre medicale dispuse să facă vaccinări la chiuvetă şi să dea dovezi false. Poliţia este acum pe urmele lor şi în această dimineaţă au fost făcute, în mai multe locaţii din Prahova, 17 percheziţii atât la domiciliile unor vaccinaţi cu ser fiziologic, cât şi ale cadrelor medicale care au avut de câştigat de pe urma acestei afaceri. 35 de persoane au ajuns astăzi la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova pentru a da explicaţii. 

https://youtu.be/74f5uZCXTp4

Descinderile au avut loc în Sinaia, Buşteni şi Valea Călugărească la un centru de vaccinare, patru cabinete individuale, dar şi la domiciliile unor suspecţi de uz de fals şi dare de mită. 

Surse judiciare au dezvăluit faptul că pacienţii au fost totuşi înţepaţi, aşa cum se vede şi pe camerele de luat vederi dintr-unul dintre cabinetele medicale percheziţionate. Dar nu cu vaccin anti covid 19, ci cu ser fiziologic.

Printre cei vizaţi de anchetă este şi o asistentă din satul Rachieri despre care oamenii nu credeau că ar fi în stare de aşa ceva. Pe la colţuri, sătenii spun că un astfel de certificat fals ar fi costat 200 de euro. 

Cel mai probabil, o parte dintre cei audiaţi in dosar va fi reţinută pentru 24 de ore. Cel mai probabil vor ajunge vineri in fata judecatorilor de drepturi si libertati cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.