Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Video: De ce să vii la un curs foto predat de fotograful ploieştean Sorin Petculescu!

11 iunie 2021
Share:
Video: De ce să vii la un curs foto predat de fotograful ploieştean Sorin Petculescu!

Sorin Petculescu este unul dintre cei mai buni fotografi din Ploieşti şi de ani de zile împărtăşeşte din talentul şi cunoştinţele lui pasionaţilor de fotografie sau persoanelor care vor să înveţe ceva nou. Cursurile de fotografie ale lui Sorin durează 4 luni şi cuprind ce este mai important din arta fotografică astfel încât oricine să poată învăţa să facă o fotografie corectă dar şi să îşi sporească creativitatea atunci când surprinde o imagine prin obiectiv.

"De la a învăţa o meserie să generezi venit, la a urma o pasiune personală, la a învăţa să vezi frumos în jurul tău-de aceea recomand cursul de fotografie. În era tehnologiei moderne toată lumea are nevoie de imagine personală, de produs etc, dar nu toate imaginile pe care le vedem în social-media sunt de calitate. Să ştii să faci o fotografie bună te poate ajuta inclusiv în a-ţi crea o imagine mai bună", spune Sorin.

citeste si:https://prahovaeconomica.eu/2020/06/05/video-sorin-petculescu-explica-de-ce-promovarea-online-e-cheia-succesului-unei-afaceri-moderne/

Sorin a început cursurile în interiorul Asociaţiei Foto club Ploieşti în 2007, iar din 2008 a externalizat cursul pentru publicul larg. Ca să vii la curs ai nevoie de o cameră foto, peste 15 ani pentru a înţelege toate noţiunile tehnice, de 1.400 de lei, plus răbdarea de a învăţa cât mai multe în cele 4 luni.

"Grupele cuprind maxim 12 persoane. Se lucrează în zilele de sâmbătă începând cu ora 10, câte 3-4 ore şi durează 16-17 săptămâni şi cuprind două părţi: una de teorie şi una practică. La teorie discutăm multe aspecte tehnice, artistice, reguli de culori, compoziţie etc, pe care le vom aplica în partea practică. Eu am ales să fac această parte practică profesional şi cursanţii lucrează în condiţii reale de lucru. Dacă avem de pozat mâncare mergem într-un restaurant, la portretistică lucrează cu modele fie îăn studio, fie în lumină naturală, dacă e fotografie de produs vor fotografia cu toate echipamentele necesare pe care le am în studio. Cei care ratează vreun modul pot recupera cu grupa următoare", explică Sorin.

Poate fi un curs de dezvoltare personală, spune Sorin, pentru că la final cursanţii învaţă foarte multe lucruri despre fotografie, dar şi despre ei.

Vizionează emisiunea video pentru mai multe detalii:

https://youtu.be/8MrlAk5GKbE

Cursanţii lui Sorin sunt oameni de toate categoriile sociale şi de toate vârstele, dar toţi iubitori de frumos.

"Aici suntem toţi egali pentru că şi ei învaţă de la mine, dar si eu de la ei!"

La finalul cursului, toţi cursanţii primesc o diplomă de absolvire absolut necesară pentru cei care vor să îşi infiinteze o firmă în domeniu(PFA sau Intreprindere individuală). 

În pandemie, Sorin s-a adaptat şi a găsit căi noi de a lucra cu cursanţii. A facilitat chiar şi cursuri individuale, cu câte unul sau doi cursanţi.

Următoarea grupă a lui Sorin începe cursul în luna iulie.