Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

VIDEO-Cristina Miliţoiu a făcut o afacere prin întoarcerea la natură. AFLĂ povestea Grădinii de lavandă!

8 martie 2019
Share:
VIDEO-Cristina Miliţoiu a făcut o afacere prin întoarcerea la natură. AFLĂ povestea Grădinii de lavandă!

"Gradina este superbă, iar produsele comercializate sunt geniale si 100% naturale !! Recomand cu încredere !!" Este unul dintre comentariile de pe pagina de facebook care recomandă produsele pe bază de lavandă ale familiei Miliţoiu. Cristina şi soţul său şi-au cumpărat un teren la Ţipăreşti, în Prahova şi au plantat lavandă, o plantă minune, cu foarte multe proprietăţi terapeutice, din care prepară mai multe produse cosmetice, marca Grădina de lavandă

"E un proiect de care ne ocupăm din 2015, am plantat butaşii atunci şi acum ne bucurăm pe deplin de ceea ce ne poate oferi. Începând de la faptul că putem să chemăm oameni să vină să ne viziteze, să vadă cum arată grădina şi până la produsele pe care le obţinem: apa şi uleiul de lavandă cu care le obţinem cu ajutorulk instalaţiei noastre de distilare şi celelalte produse făcute artizanal. Nouă ne place foarte mult să grădinărim, dar proiectul a pornit atunci când ne-am gândit serios la siguranţa locului de muncă şi la ideea de a avea o afacere din care să putem ieşi la pensie", povesteşte Cristina.

Lavanda e o plantă rezistentă, spune Cristina şi asta i-a încurajat. Grădina nu este încă o afacere pe profit şi cei doi soţi au încă serviciu. Dar nu este uşor să ai şi serviciu şi să dezvolţi şi o afacere. Mai ales una cu cerificat eco, pentru că plăntuţele nu primesc stimulenţi pentru a creşte într-un alt ritm, decât cel natural. Aşa că cei doi soţi se gândesc serios că ar putea să îşi dedice tot timpul grădinii.

Află mai multe urmărind interviul de mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=GahcKXzwpIo&feature=youtu.be

 

Promovarea afacerii se face atât prin intermediul evenimentelor din grădină, cât şi pe pagina de socializare, unde clienţii pot face comenzi. Prahovenii cunosc produsele Cristinei si s-au îndrăgostit de frumoasa grădină de lavandă, foarte colorată în lunile de vară şi toamnă, când planta este înflorită. Săpunurile, apa şi uleiul esenţial de lavandă, sare de baie aromată, lumânările purpurii şi bucheţelele romantice ajung, însă şi la târguri în Prahova şi Bucureşti. Preţurile nu sunt mari, iar pentru cei îndrăgostiţi de mirosul diafan, prezenţa florii în preajma lor este deja o necesitate.

Cultura de lavandă ar putea fi o afacere profitabilă, mai ales dacă fermierii s-ar uni în asociaţii pentru a-şi putea reprezenta mai bine interesele. Aşa cum au făcut-o vecinii bulgari si acum sunt pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte culturile de lavandă.