Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Unde ne distrăm weekendul acesta în Ploieşti şi Bucureşti: petreceri, teatru, concurs canin şi târguri de artizanat

8 februarie 2024
Share:
84190332-2693805080702194-5187523558091259904-n-jpg-1707421663.jpg

În weekend vor fi temperaturi de primăvară, dar dacă nu v-aţi făcut planuri pentru plimbări la munte sau la mare, aveţi ce face şi în Ploieşti sau la Bucureşti pentru a vă relaxa. 

Vineri şi sâmbătă, la Eden Dream Garden în Ploieşti sunteţi aşteptaţi la petrecerile retro cu cocktailuri delicioase, platouri de brânzeturi şi muzica anilor 90-2000. 

În perioada 10-11 februarie 2024, de dimineaţă de la ora 7.00, în incinta Sălii Sporturilor “Olimpia” din Ploieşti se desfăşoară concurs special de frumusețe pentru câinii de rasă “Valentine Dog Shows”. 

La Trattoria Giulia atât sâmbătă, cât şi duminică sunt concerte Ionuţ Galani, Mircea Cazan şi ansamblul Asteria. Mai sunt locuri doar pentru concertul de duminică. 

Teatrul "Toma Caragiu" prezintă mai multe piese care vă vor cuceri. Vineri, 9 februarie, de la ora 18.30, sala Teatrului de Animație Imaginario se joacă CEI DOI TINERI DIN VERONA . Spectacolul propune o adaptare contemporană a celebrei piese scrise de William Shakespeare, avându-i drept protagoniști pe tinerii din ziua de azi. Este o incursiune în universul delicat al adolescenței, aflat la granița dintre lumea copilăriei și responsabilitățile vieții adulte. Prin intermediul unei perspective inovatoare, spectacolul surprinde tranziția acestor tineri într-un mod autentic, plasându-i în cadrul familiar al locul lor de joacă preferat, acolo unde timpul pare să se oprească pentru o clipă. GÂLCEVILE DIN CHIOGGIA  se joacă sâmbătă, 10 februarie, ora 18:30, sala Teatrului „Toma Caragiu” , iar duminică, 11 februarie, ora 18:30, sala Teatrului „Toma Caragiu” puteţi vedea TOXIC, un portret al relațiilor moderne, dar și o analiză a diverselor măști pe care le purtăm, inclusiv în cele mai intime aspecte ale vieților noastre. Cuvintele, zâmbetele, hainele și alte accesorii devin acele fațete sub care ascundem adevărul despre noi înșine, conform așteptărilor impuse de societate, rareori îndrăznind să ieșim din aceste tipare și să ne manifestăm autenticitatea. CENUSAREASA va fi duminică, 11 februarie, orele 10:30 și 12:00, la sala Teatrului de Animație Imaginario. Adaptare a unui basm îndrăgit de copiii de toate vârstele, „Cenușăreasa” spune povestea unei tinere cu suflet nobil, recunoscută pentru generozitatea inimii și pentru iubirea față de tot ceea ce o înconjoară, care se confruntă cu nedreptățile provocate de mama și surorile ei vitrege. Împiedicată de acestea să participe la balul regal, unde Prințul își găsească mireasa, Cenușăreasa primește un ajutor neașteptat din partea nașei sale, Zâna cea Bună.

Biletele sunt disponibile la Agenția de Bilete a Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești, telefon 0244.522.774 sau online, accesând secțiunea Program spectacole de pe site-ul www.teatruploiesti.ro.

Duminică, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor puteţi merge la piesa de teatru "O noapte furtunoasă" în regia lui Alexandru Nagy. 

La Bucuresti sunt mai multe evenimente la care ati putea merge. 

În perioada 9-11 februarie, la Heavy Yard, se desfăşoară târgul de Sfântul Valentin. "Artiști și designeri locali, precum și artizani talentați, vă propun o serie de obiecte unice: de la bijuterii lucrate manual, până la decorațiuni romantice, dar nu siropoase. Prin urmare, dacă te-ai săturat de ursuleți de pluș și trandafiri (indiferent că le oferi sau le primești), te așteptăm la Heavy Yard, Str. Vasile Lascar 38, în perioada 9-11 februarie".

Vineri sunt mai multe piese de teatru în teatrele bucureştene: Mitică Popescu la Teatrul Nottara, Azilul de moarte la Teatrul Bulandra, Pacea eternă la TNB, Nu regret nimic la Teatrul Act etc

Sâmbătă şi duminică sunteţi invitaţi de la ora 20.00, la Festivalul de dans disco de la Expirat, Feed The Flame. 

Sâmbătă, iubitorii muzicii folk sunt invitaţi, de la ora 17.00, la Berăria H, la spectacolul in memoriam Florian Pitiş. În aceeaşi locaţie, de la 21.30, vor cânta Diana Matei şi Taraful Cleante. 

Duminică, în The Pub Universităţii, de la ora 20.00 este concert Baba Novac-Cântecele haiducilor. 

Mai multe evenimente puteti descoperi pe zilesinopti.ro. 

foto: piesa Cei doi tineri din Verona