Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Târgul Stem la Ploieşti. Un weekend cu meciuri demonstrative cu roboţi şi conferinţe în educaţia STEM

8 decembrie 2022
Share:
93662175-e26c-4058-ac9b-ed07a7d81352-jpg-1670502482.jpg

După Zilele Roboticii, un alt eveniment destinat pasionaţilor de electronică, mecanică şi programare va fi organizat la Ploieşti. În perioada 10-11 decembrie, în Sala coloanelor din Palatul Culturii, echipa BraveBots organizează "Târgul Stem", alături de Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploieşti.

Evenimentul va prilejui publicului interesat vizualizarea unor experimente interactive și jocuri educative, perfecte pentru a stârni curiozitatea.

"În cadrul proiectului, dorim să le oferim copiilor cât mai multe informații despre STEM (Science, Tehnology, Engineering, Mathematics) și să le lărgim orizontul. „Brave în educație” este deviza noastră, promovarea educației STEM în rândul copiilor fiind obiectivul nostru principal. Pe 11 decembrie, în colaborare cu echipa HyperCube din București, vom organiza un meci demonstrativ, care se va desfășura în Ploiești, la Palatul Culturii. Îl vom avea ca invitat pe Cristian Vlăsceanu, care ne va vorbi, în cadrul unei conferințe, despre redactarea corectă și eficientă a portofoliilor.De asemenea, o altă conferință va fi rezervată pentru cei patru Dean's List Finalists 2022, care ne vor vorbi despre experiența lor din Statele Unite, oferind sfaturi utile referitoare la aplicarea pentru acest premiu. Totodată, vom avea un stand dedicat echipelor noi intrate în competiția FTC, care au nevoie de îndrumare și sprijin. Veteranii concursului vor oferi sfaturi și resurse care să-i ajute pe cei noi în primul lor sezon FTC", au precizat organizatorii prin intermediul unui comunicat de presă. 

Despre Echipa BraveBots

În 2016, în România, când a fost lansată competiția First Tech Challenge, sute de copii au reușit să-și îndeplinească visurile și să devină constructorii de roboți pe care îi văzuseră doar pe National Geographic, datorită ONG-ului Nație Prin Educație. În urmă cu șapte ani, într-un liceu din Ploiești, câțiva liceeni dedicați s-au unit pentru a atinge același scop măreț: construirea unui robot. Au format, astfel, o echipă de robotică completă, diversă și, cu o singură imprimantă 3D și un kit pentru începători, au creat ceva, împreună! Timpul s-a scurs și, în mod firesc, liceenii și-au continuat drumul pe care l-au ales, dar nu înainte de a se asigura că lasă în mâini bune o moștenire prețioasă, pe care am dus-o mai departe: BraveBots. 

În fiecare an, noi membri se alătură grupului, în timp ce alții pleacă. De la un sezon la altul, echipa poate arăta foarte diferit. Cu toate acestea, rămânem BraveBots - familia multor personalități complexe, cu hobby-uri, skilluri și interese complet diferite. Am învățat să îmbrățișăm diversitatea, pentru că, în mod bizar, este cea care ne unește pe toți. Funcționăm ca un întreg care este, la rândul său, integrat în comunitatea FTC, prin valori comune: Discovery, Innovation, Impact, Inclusion, Teamwork. Ne dorim să evoluăm, să învățăm unii de la alții, să descoperim noi perspective și, cel mai important, să dăm mai departe cunoștințele pe care le-am acumulat, să facem viitorii membri să declare mulțumiți și mândri: „Fac parte din Brave!”.

Echipa BraveBots a fost înființată în 2016, la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Ploiești. Echipa este formată din 15 membri, 17 voluntari, 4 mentori și este împărțită în 4 departamente: inginerie, redactorial, evenimente și programare. Echipa a câștigat numeroase premii, iar co-lidera, Oana Datcu, a reprezentat BraveBots la campionatul mondial din Houston, în calitate de Dean’s List Finalist 2022. Sezonul acesta, echipa își îndreaptă eforturile către promovarea educației STEM în rândul copiilor, de la vârste cât mai fragede.