Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Târgul cu bunătăţi şi dichisuri vă aşteaptă de astăzi la Sinaia!

2 iulie 2021
Share:
Târgul cu bunătăţi şi dichisuri vă aşteaptă de astăzi la Sinaia!

Cine va merge de astăzi la Sinaia pentru a scăpa de căldura oraşelor, va descoperi atât răcoarea muntelui şi farmecul staţiunii cât şi TÂRGUL CU BUNĂTĂȚI ȘI DICHISURI. De azi şi până duminică, chiar în centru, veţi putea admira şi cumpăra produse de calitate făcute în cantităţi şi serii limitate şi veţi putea discute cu harnicii artişti hand made şi meşteri populari care le fac.  În plus, veţi putea admira demonstraţiile de olărit a unei familii care duce mai departe moşternirea lăsată de strămoşi. 

Pentru gurmanzi au fost pregătite bucate alese: brânză și specialităti din lapte de oaie și vacă din zona Fundata – telemea proaspătă, urdă cu mărar, cașcaval cu piper, ardei sau chimen, cașcavea, brânză de burduf în coajă de brad, preparate din carne de porc și vită argeșene – jumări, cârnați tăiați la bardă, șuncă ținută la bauiț cu usturoi și boia, dar și dulcețuri și gemuri, compoturi, siropuri, zacuscă și specilități din ardei iute, tarhon, hrean sau sfeclă, de pe dealurile Uilei, din Mureș. Turta dulce pictată manual, covrigii argeșeni, ciocolata de casă, baclavalele turcești cu nucă sau fistic, caimac sau apă de trandafiri, mierea și preparatele apicole din stupină vrânceană sunt doar câteva dintre dulciurile din copilărie pe care le veți găsi la Târg.

Pentru avizii de frumos şi obiecte unicat, artiștii handmade și meșterii populari prezintă bijuterii din pietre semiprețioase, decorațiuni, obiecte de decor la care s-a folosit lavanda, ii tradiționale, cosmetice naturale, ceramică tradițională, minunate obiecte vestimentare împâslite cu lână, adevarate opere de artă.

Pentru prima dată la Târgul cu Bunătăți și Dichisuri veți găsi un meșter popular ceramist special, Nana Bledea, care a preluat meșteșugul de la părinții ei, la vârsta de 18 ani, pregătindu-se, alături de soțul ei, să transmită tradiția moștenită, fiului lor de 14 ani. Nana Bledea păstrează tradiția olăritului, însă i-a adăugat o amprentă personală, prin scoaterea în relief a picturii și folosirea unei palete de culori mai vii.

Pe tot parcursul celor trei zile de Târg sunteți invitați să admirați demonstrațiile pe care Nana Bledea le va face în târg.