Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Sute de controale făcute de inspectorii ITM Prahova în luna septembrie. Amenzi de 618.000 de lei

6 octombrie 2021
Share:
IMG-20211005-WA0003.jpg

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în luna septembrie 2021, 322 acţiuni de control în  domeniul de competenţă. Faptele contravenţionale constatate cu ocazia derulării controalelor au fost sancţionate prin aplicarea de avertismente sau, în situaţiile în care faptele au avut un grad de pericol social concret ridicat, cu amenzi contravenţionale, valoarea totală a amenzilor contravenţionale aplicate în luna septembrie 2021 fiind de 618.000 lei.

 

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 218 controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 579.000 lei. Cu ocazia controalelor efectuate, inspectorii de muncă au depistat 29 persoane care prestau muncă nedeclarată şi au sancţionat angajatorii cu amenzi în valoare totală de 540.000 lei.

 

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate un număr de 104 controale, aplicându-se 235 avertismente şi amenzi în valoare de 39.000 de lei. Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 23 evenimente, în urma cercetărilor urmând să se stabilească caracterul acestora, respectiv dacă sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii. 

 

Având în vedere perioada pe care o traversăm, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, alături de lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova şi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, pe lângă activitățile curente ce țin de domeniul lor de competenţă, au desfăşurat activităţi de prevenţie și conștientizare a tuturor factorilor implicați (angajatori, angajați şi beneficiari ai bunurilor şi serviciilor oferite de către angajatori) a importanţei respectării normelor de  prevenire a infectării cu COVID – 19, îndemnându-i să respecte cu strictețe măsurile dispuse, respectiv recomandate de autorități.

 

În această perioadă este esenţial ca fiecare dintre noi, fie că suntem simple persoane fizice, fie că acţionăm în calitate de reprezentanţi ai unor agenţi economici, autorităţi sau instituţii publice, să respectăm măsurile de protecţie şi de prevenire a infectării cu COVID – 19. Drept urmare, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova va continua acţiunile de verificare şi îndrumare, va fi o prezenţă constantă în comunitate şi nu va ezita să sancţioneze abaterile de la normele în vigoare.

 

comunicat de presa ITM Prahova