Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Steagul roșu arborat pe litoralul bulgăresc nu a iscat bătăi între turiști și salvamari: Mai bine la piscină decât să pățești un necaz!

18 august 2023
Share:
img-20230818-wa0150-jpg-1692370213.jpg

In vreme ce turiștii de pe litoralul românesc s-au certat și bătut cu salvamarii care le-au interzis sa intre în marea agitată in perioada cu steag roșu, turiștii de pe litoralul bulgăresc, aflat în aceeași situație din punct de vedere al valurilor uriașe, au ascultat de fluiere și recomandări. 

Steagul roșu a fost arborat de duminică și în Bulgaria, in toate statiunile, dar oamenii au așteptat la piscine sau pe plaja ca marea sa se liniștească și nu s-au pus in pericol intrând în valuri. Mai mulți români au postat pe Facebook poze cu valurile din mai multe localități, precizând că indiferent cat de frustrant a fost sa aștepte să se liniștească marea, nu au intrat în valuri. 

" Sunt de o săptămână în Obzor și nu am intrat în apă. Abia azi a fost schimbat steagul roșu cu unul galben pentru înotătorii experimentați, dar și acum sunt puțini cei care au riscat. Valurile au fost foarte mari și a bătut vântul tare in fiecare zi. La fel am văzut și la Sunny Beach și în Nessebâr. Am mai vorbit cu prieteni cazați în Albena. Și acolo a fost la fel. Dar nimeni nu s-a bătut cu salvamarii. Spre seara nici nu mai erau salvamari, dar oamenii nu s-au dus mai departe decât îți udau valurile picioarele. Sunt valuri atât de puternice că simțeai cum te dezechilibrează chiar și la mal. Am simțit pe pielea mea frustrarea de a aștepta un an vacanta la mare și să nu intru in mare, dar mai bine la piscina decât să pățești un necaz", a povestit un turist român. 

Din păcate, toata luna august pe litoralul bulgăresc se vor menține aceleasi avertismente, pentru că vor fi și în continuare valuri mari. 

Foto ilustrativa plaja din Obzor