Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Startup Summer Challenge Ploieşti 2017, competiţia studenţilor care vor să fie antreprenori

7 iulie 2017
Share:
Startup Summer Challenge Ploieşti 2017, competiţia studenţilor care vor să fie antreprenori

În perioada 10-28 iulie 2017, HUB23 Ploieşti organizează încă un eveniment important pentru tineri. Vreme de 3 săptămâni, 3 echipe de studenţi se întrec în cea mai incitantă competiţie destinată tinerilor antreprenori: Startup Summer Challenge 2017. Scopul concursului este acela ca cei 12 participanţi, studenţi în anul II la matematică-informatică din cadrul UPG Ploieşti, să-şi însuşească câteva dintre caracteristicile esenţiale ale unui antreprenor.

Cele 3 echipe: EvolutionXCodeBusters si First Force vor concura dezvoltand aplicaţii web si mobile, cu potenţial de a deveni business-uri de sine stătătoare după finalizarea competiţiei. Astfel încât tinerii studenţi vor înţelege mult mai bine şi mult mai uşor bazele dezvoltării unei afaceri durabile şi eficiente.

Cele trei echipe vor învăţa să colaboreze, să lucreze, să experimentez, dar şi să-si promoveze singuri proiectul. Competitia dintre cele trei echipe va fi strict supravegheata de către HUB/23.

Echipa câştigătoare va pleca acasă cu numeroase premii constand în vouchere valorice de la eMag.ro, cărţi, dar şi alte produse şi servicii utile unui tânăr antreprenor.

De asemenea, in cadrul programului vor avea loc diverse workshop-uri de dezvoltare antreprenoriala, personala si financiara, precum si întrevederi cu posibili investitori sau oameni de business din Prahova. Lucru ce reprezintă un plus pentru viitorii antreprenori, cât şi pentru dezvoltarea şi însuşirea unor abilităţi necesare în antreprenoriat.

"Antreprenoriatul în sine este un pilon al societăţii noi pentru că din ce în ce mai mulţi tineri, în general, vor să aibă propria afacere. La început se pot crea 3-5 locuri de muncă printr-o afacere mică, dar 100 de antreprenori chiar dezvoltă piaţa muncii. Noi îi învăţăm ce greşeli să nu facă şi ce paşi să urmeze pentru ca afacerea lor să pornească cu dreptul. Acesta este un eveniment pilot, dar o să vă suprindem şi pe viitor cu altele, la fel de interesante", a declarat Dragoş Şchiopu, fondatorul HUB 23.