Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Spectacol de gală dedicat absolventelor clasei de balet din cadrul Palatului Copiilor din Ploieşti

19 septembrie 2023
Share:
cri-2139-jpg-1695137307.jpg

Miercuri, 20 septembrie 2023, ora 18.30, la sala Europa va avea loc un spectacol de gală, dedicat absolventelor clasei de balet de la Palatul Copiilor Ploiești, promoția 2023. Pe scenă vor evolua cele 7 balerine care au încântat publicul și au cucerit importante premii la competițiile de profil, nu mai puțin de 14 ani neîntrerupți.

Ajunse acum la frumoasa vârstă a majoratului, aceste tinere remarcabile au petrecut aproximativ 75% din viața lor în sălile de antrenament, sub atenta supraveghere a coregrafului Alina Zahariuc care a ales numele pentru ansamblu  „ETOILES”. Dacă iniţial au fost 20 de "stele" în acest ansamblu, acum au rămas doar 7 care vor străluci pe scenă înainte de a pleca la facultate. Numele acestor stele, ce au parcurs un „Drum de stele” și pășesc acum spre un altul nou, merită menționate și omagiate: Ana Teodora Necșulescu, Daria Ștefania Popescu, Daria Maria Stan, Sara Stoicescu, Daria Maria Tangerică, Miruna Andreea Enescu, Ivona Teodora Ionică, alături de studentele Ana Maria Ivan și Cătălina Badea, fostele lor colege de echipă, precum și de profesoara lor, dna Alina Zahariuc, actualul director al Palatului Copiilor Ploiești.

În acest spectacol vor mai evolua tineri artiști interpreți de muzică ușoară Eduard Stoica, ploieștean care ne-a reprezentat cu succes la Vocea României și Bianca Hanu, elevă a Colegiului de Artă Carmen Sylva, și ei foști elevi ai instituției noastre.

Palatul Copiilor Ploiești susține performanța și oferă o educație artistică, sportivă și culturală de înaltă calitate pentru copiii prahoveni. Azi este momentul să își exprime prețuirea și dragostea pentru acești copii care au crescut frumos, construindu-și caractere alese. Și-au dezvoltat competențe care demonstrează că suntem o comunitate binecuvântată cu har.

Minunatele balerine vor fi premiate într-un cadru festiv de d-na inspector şcolar pentru arte Octavia Cioceanu Angelescu. Va fi prezentat și un film documentar, care prezintă îndelungata lor activitate, moment ce va smulge cu siguranță multe lacrimi.

În acest an, numărul copiilor înscriși la activitățile Palatului se apropie de 4000.