Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Risc mare de avalanșă în Munții Bucegi, Baiului și Ciucas

26 martie 2021
Share:
Risc mare de avalanșă în Munții Bucegi, Baiului și Ciucas

Salvamont Prahova avertizează turiștii care vor sa se aventureze in drumeții pe munte. Este RISC MARE de avalanșa, de gradul 4, în Munții Bucegi, Baiului și Ciucas.

Mai mult, pe văile de abrupt, unde din cauza viscolului acumulările de zăpadă sunt majore, riscul de avalanșa este FOARTE MARE, de gradul 5.

Oricât de pregătiți ați fi sau de ce echipamente performante dispuneți, vă rugăm să nu abordați traseele turistice închise în sezonul de iarnă, văile de abrupt sau schiatul off-piste. Lista traseelor turistice din județul Prahova, care sunt închise, o puteți găsi pe www.salvamontprahova.roP

Prognoza meteo anunță pentru următoarele zile o încălzire accentuată, crescând astfel riscul ca stratul superior de zăpadă, ce are o coeziune slaba, să plece cu ușurință la supraîncărcari.

Nu vă riscați în mod inutil viața! Pentru turiștii care doresc să efectueze drumeții în această perioadă, vă recomandăm câteva trasee ce pot fi parcurse în siguranță: Sinaia - Poiana Stanii, Bușteni - Cascada Urlatoarea, Azuga - Cabana Susai, Cheia - Muntele Roșu. Nota: foto cu caracter ilustrativ.