Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Primarul "îi ameninţă" pe ploieştenii din Mitică Apostol cu lucrări "pe bune" anul acesta

11 martie 2021
Share:
Primarul "îi ameninţă" pe ploieştenii din Mitică Apostol cu lucrări "pe bune" anul acesta

Anul acesta încep lucrările în cartierul Mitică Apostol "pe bune", anunţă primarul Andrei Volosevici. 

"După ce am văzut cu Apa Nova vizionarea video a canalizării trebuia să mai îndreptăm nişte lucruri după care să trecem la extinderea reţelei de apă în tot cartierul. Problema este că trebuie să lucrăm în paralel, adică şi Distrigaz trebuie să se mişte în acelaşi timp. Altfel nu are nicio logică să săpăm şi pe urmă dacă Distrigazul nu îşi face reţeaua să nu putem asfalta. Important este că prin decizia celor de la Apele Române putem face staţii de miniepurare a apei care pot fi puse în spatele cartierului, ceea ce evită foarte multe probleme, mai ales la nivelul avizelor şi susţinerii financiare a unei investiţii ca legarea canalizării din Mitică Apostol de Bulevardul Petrolului din Mimiu. Asta ar fi fost o  întreagă nebunie-subtraversare DN1 lşi magistrala de cale ferată Bucureşti-Braşov", a precizat primarul.

Vă reamintim că la începutul lunii februarie, ploieştenii din Mitică Apostol au reclamat faptul că la câteva luni după asfaltare, în carosabil au apărut gropile. Primăria Ploieşti a transmis la acel moment următorul comunicat de presă:

„Primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, s-a întâlnit, astăzi, la sediul municipalității, cu reprezentanții Asociației cartierului Mitică Apostol și cu reprezentanții operatorilor de servicii publice (apă, canal, gaze și drumuri), pentru a stabili pașii concreți ce vor fi derulați, în contextul modernizării cartierului respectiv.

Astfel, s-a pus în discuție situația sistemului de canalizare, care nu a fost recepționat în totalitate de către municipalitatea ploieșteană din cauza lucrărilor defectuos realizate. În acest context, reparațiile la sistemul de canalizare vor fi suportate de executantul acestor lucrări, S.C. ALPENSIDE S.R.L.

Situația în cartierul Mitică Apostol este mult mai complexă, urmând ca, după remedierea lucrărilor sistemului de canalizare, să se realizeze și o mini stație de epurare pe canalul din zonă, în acest sens fiind deja transmisă o cerere către Apele Române.

Din punct de vedere al situației rețelei de apă, s-a luat în discuție refacerea rețelei existente, precum și extinderea acesteia în tot cartierul, pe lungimea de 18,5 km rețea.

De asemenea, se are în vedere și extinderea rețelei de gaze în tot cartierul Mitică Apostol, precum și realizarea branșamentelor individuale”.

foto arhiva