Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Prahoveanul Răzvan Ochea este vicecampion naţional la culturism, dar campion absolut pentru copiii care îi vin la clasă

8 octombrie 2021
Share:
c872b55a-7df3-4c36-8a2a-a25c190df1ea.jpg

Un prahovean de 24 de ani este vicecampion la Campionatul Naţional de culturism şi fitness, eveniment care s-a desfăşurat în perioada 9-11 septembrie la Sibiu, (Campionatul Național pentru cadeți, juniori, seniori și masters) unde au participat peste 800 de sportivi din toată țara. Răzvan Ochea, originar din comuna Stefești, a absolvit facultatea de contabilitate şi informatică de gestiune la UPG Ploieşti, dar a ales să îşi urmeze prima pasiune: sportul. Aşa că acum este antrenor personal la o sală de fitness din Ploiești şi pe lângă faptul că se antrenează pe el şi alţi adulţi, are o grupă de copii pe care îi învaţă avantajele sportului. 

"Pasiunea mea cea mai mare este de departe sportul, pe care îl practic încă de la vârsta de 5 ani, dar și plimbări și timpul petrecut cu cei dragi, lucruri care-mi încarcă bateriile pentru ceea ce va urma.Primul contact cu sportul l-am avut la vârsta de 5 ani. Atunci, tatăl meu m-a dus la un club de fotbal din Ploiești, unde am trăit câteva dezamăgiri, din cauza faptului că în echipa se promovau copiii al caror parinti aveau un anumit statut social. Asta m-a ambiționat și am reușit ca până la vârsta de 19 ani, sa fiu legitimat la câteva echipe importante din Prahova", îşi aminteşte tânărul. 

Pasiunea pentru culturism şi fitness a apărut în 2016. Era miercuri, 5 octombrie, îşi aminteşte Răzvan, când a mers împreună cu un coleg de facultate într-o sală de fitness. 

"Deja din a doua zi, colegul a renunțat să mai vină, asa ca am continuat să merg singur. Punctul culminat a fost atunci când am cerut ajutorul unui antrenor personal al sălii respective, care mi-a răspuns foarte sec și ușor superior "Contra cost!" Nu-i cerusem o ședință de o zi, ci doar sa ma ajute la un singur aparat. 
Această situație m-a motivat cel mai mult, si imediat ajuns acasă, am început să mă documentez, sa aflu mai multe lucruri despre "mersul la sala".
Faza amuzantă a fost când acel antrenor a venit peste fix 3 ani la sala unde eram angajat, iar în momentul în care mi-a văzut evoluția a început să-mi ceară sfaturi...ce sa mai mănânce, cum sa se mai antreneze. Roata se întoarce în viața!", a povestit Răzvan. 

La titulatura de multiplu campion, pentru că premiul de acum nu este primul, tânărul prahovean a ajuns după mult muncă şi disciplină. 

"Cea mai dificilă etapă de pregătire a unui sportiv de culturism este întregul procesul în sine. De la zi la zi trebuie sa fii mai bun și mai disciplinat pentru a ajunge să ai cele mai mari performanțe! Nu poți păcăli sportul acesta! Titulatura de Vicecampion național al României la culturism reprezintă pentru mine încununarea unei munci de 5 ani, un drum care nu se va opri aici. Marele meu vis este sa ajung culturist profesionist. Printre cele mai importante competiții de culturism se numără Campionatul Balcanic, Campionatul European și Campionatul Național. Cel mai mare vis al meu este sa pot concura în SUA, pentru a putea ajunge culturist profesionist.Singurul lucru care poate face ca aceasta dorinta sa devina realitate sunt munca și disciplina, dar nu în ultimul rând familia mea pe care o iubesc!", a precizat Răzvan Ochea. 

Lucrul cu copiii este de departe o bucurie în sine pentru Răzvan. Este provocator pentru că trebuie să se ridice la aşteptările lor şi pentru că aşa cum şi el a avut un model pe care l-a urmat, e conştient că orice copil care vine la cursurile lui îl poate considera chiar pe el un model şi face tot posibilul să nu dezamăgească. 

"Copiii au fost impresionați din prima zi, un lucru care sa întărească această convingere este si anumărul mare de cursanţi. De la un număr de 3 participanții am ajuns la  25 de copii, lucru de evidențiat în acestă perioadă, cand școlile sunt online, copiii petrec zeci de ore în fața calculatorului sau cu telefonul în mână. 
Clasa se numeste Bootcamp Junior si este dedicata copiilor cu varsta cuprinsă între 4 si 14 ani si are loc în fiecare săptămână la sala de fitness din Ploieşti. Este singura clasa de profil , din întreaga țară, care se ține într-o sală. Este o premieră pentru România. Eu mă bucur că vin. Sunt copii care nu fac sport în școli, din cauza pandemiei, copii sedentari, amotrici, obezi-acest fapt fiind o repercusiune a tehnologiei si gadgeturilor din ziua de astăzi

Sălile de sport sunt afectate de pandemie, numărul practicantilor de fitness fiind din ce în ce mai redus, având în vedere stadiul în care a ajuns județul nostru.Insa Ploieștiul rămâne privilegiat fata de celelalte orase din țară, unde s-a pus lacătul pe mai toate sălile de specialitate.Eu sfătuiesc pe toată lumea sa faca miscare, sa mănânce corect și echilibrat, sportul nu contaminează! Sportul ne ajută să avem o viață energică și sănătoasă!", recomandă campionul.