Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Prahova: Prinşi la volan cu o alcoolemie de peste 1 mg/l alcool pur în aerul expirat!

15 iunie 2020
Share:
Prahova: Prinşi la volan cu o alcoolemie de peste 1 mg/l alcool pur în aerul expirat!

Și în acest weekend polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, au depistat trafic persoane care au crezut că au noroc şi că nu vor fi prinse băute la volan. De altfel, fără să îşi dea seama, aceşti conducători auto chiar au avut noroc pentru că au fost opriţi de poliţişti înainte de a produce accidente cu consecinţe dezastruoase pentru ei şi ceilalţi participanţi la trafic.  

Astfel, de vineri până duminică, oamenii legii au depistat la volan 7 conducători auto cu o îmbibație alcoolică în etilotest care depășea 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, în toate cazurile fiind deschise dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis. Unii erau atât de beţi încât pare incredibil că s-au putut urca la volan.

În noaptea de 13/14 iunie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Biroul Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control un auto care se deplasa pe raza comunei Târgșoru Vechi, din direcția Ariceștii Rahtivani către DJ129. Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Tot ieri, un alt dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului a fost deschis unui bărbat care a condus un autovehicul pe strada Poștei din Ploiești, fiind implicat într-un accident de circulație soldat cu pagube materiale. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 1,66 mg /l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, politiștii au identificat 3 persoane care au ales să se urce la volanul mașinii, chiar dacă nu erau posesori ai unui permis de conducere.

Duminică, în jurul orei 10.20, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Breaza au oprit pentru control un autoturism, care se deplasa pe strada Republicii din aceeași localitate. Din verificările efectuate a reieșit faptul că bărbatul care se afla la volan nu este posesor al permisului de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, poliţiştii recomandă:

• Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe! • Respectați regimul legal de viteză întrucât viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile meteo, de drum sau trafic, pot cauza evenimente rutiere cu consecințe grave! • Respectați indicațiile polițiștilor! • Circulați cu prudență și efectuați manevre de schimbare a direcției de mers, de întoarcere sau depășire doar după ce v-ați asigurat temeinic!

Totodată, respectați normele necesare pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul Covid 19!

info IJP Prahova