Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Peste 100 de sancţiuni au fost aplicate ieri pe drumurile din Prahova. 70 de şoferi au călcat prea tare acceleraţia!

23 ianuarie 2023
Share:
f153a352-32a1-4399-8c68-77afffcaef69-jpg-1649151417.jpg

Peste 100 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii rutieri din Prahova ieri, 22 ianuarie, ca urmare a abaterilor constatate. În plus, oamenii legii au reţinut şi 8 permise de conducere. Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova a continuat astfel activitățile de combatere a indisciplinei în trafic.

Ieri, 22 ianuarie a.c., polițiștii rutieri au acționat pe drumurile naționale din județ pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză, dar și în vederea depistării conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului. Astfel, în cadrul activităților au fost controlate 171 de autovehicule și au fost efectuate 84 de testări cu aparatul etilotest. De asemenea,aparatele radar au înregistrat 71 de conducători auto care au încălcat limita de viteză. În total au fost aplicate 106 sancțiuni contravenționale, în valoare de 66.695 de lei. Totodată, au fost reținute 8 permise de conducere și au fost retrase două certificate de înmatriculare.

Ieri, în jurul orei 23.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat în vârstă de 52 de ani, din municipiu. Cum bărbatul mirosea a alcool, acesta a fost testat, iar aparatul a arătat valoarea de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal de cercetare penală.

Tot băut era şi un şofer din Vălenii de Munte care a provocat un accident . În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 1.30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vălenii de Munte în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu au fost sesizați despre faptul că pe DN1A s-ar fi produs un accident de circulație soldat cu pagube materiale. În baza sesizării polițiștii deplasați la fața locului au identificat un bărbat în vârstă de 39 de ani din orașul Vălenii de Munte, care se afla la volanul unui autoturism ce prezenta avarii. Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Înainte de a pleca la drum, amintiți-vă de recomandările polițiștilor rutieri: 

-Adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum și trafic.

-Viteza excesivă sau neadaptată la particularitățile de drum și de trafic generează accidente grave de circulație.

-Nu conduceţi sub influența băuturilor alcoolice.