Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Pentru trei zile uitaţi de dieta de dinainte de mare! La Ploieşti vine Târgul cu bunătăţi şi dichisuri!

21 iunie 2017
Share:
Pentru trei zile uitaţi de dieta de dinainte de mare! La Ploieşti vine Târgul cu bunătăţi şi dichisuri!

De mâine şi până sâmbătă, în Parcul Toma Socolescu din Ploieşti se deschide Târgul cu Bunătăţi şi Dichisuri. Aşa cum v-a obişnuit târgul oamenilor harnici şi pricepuţi vă aduce şi de data asta tot felul de bunătăţi tradiţionale: brânzeturi: telemea proaspătă sau veche, urdă şi caş, caşcaval şi caşcavea, burduf în coajă de brad bun pentru bulz, cărneturi -slană, fie afumată, fie ţinută la baiţ cu mult usturoi, de se topeşte în gură, alte preperate din carne de vită sau de porc, afumate natural, muşchi afumaţi, ceafă şi coaste de proc, rulade şi cârnaţi, jumări şi carne topită în untură, dar şi dulciuri pentru toţi pofticioşii: bavclavale, sarailii şi cataif, turtă dulce, şerbeturi, dulceţuri şi siropuri, magiun şi ciocolată de casă, miere şi produse derivate din miere. 

Nici băutura de bună calitate nu a fost uitată, pentru că de la târg vă puteţi cumpăra pălincă, ţuică, vin, dar şi ceaiuri ecologice.

Fiecare dintre producători de la târg au propriile reţete şi vin din zone diferite ale ţării: Fundata, Zagra, Bran, Bacău, Topoloveni, Bascov, Scorţeni, Timişoara, Gligaru, Bughea, aşa că e musai să gustaţi de la fiecare şi să alegeţi ce va e pe plac.

 

 

Săptămâna viitoare vom sărbători Sf Petru şi Pavel, aşa că aveţi un motiv în plus să vizitati Târgul cu Bunătăţi şi Dichisuri, pentru că veţi găsi cadouri inedite, de la bijuterie contemporană din porţelan pictată cu aur şi argint coloidal, până la bijuterii din pietre semipreţioase, decoraţiuni, multe obiecte înmiresmate de lavandă proaspăt culeasă, vase de ceramică, dar şi accesorii din piele.

Vă trebuie puţină răbdare să descoperiţi în standul fiecărui meşter popular, artizan sau artist cadoul perfect, însă bucuria găsirii cadoului perfect şi mai ales unicat, merită timpul petrecut în târg. Şi, dacă veţi veni cu copiii, nu trebuie să va faceţi griji, ei pot rămâne la Atelierele Gratuite pentru copii “Pasiuni şi meşteşuguri” şi va aveţi putea face cumpărăturile în tihnă.

La Atelierele gratuite copii vor putea să confecţioneze magneţi pentru frigider, să picteze forme din ipsos sau să îşi realizeze bijuterii din mărgele, vor putea colora mandale sau desene care să le pună imaginaţia în valoare. Fiecare copil va pleca de la atelier cu obiectul creat sub îndrumarea specialiştilor şi vor primi cadouri de la Farmaciile Maxifarma care sunt alturi şi la această ediţie de Atelierele gratuite “Pasiuni şi mestesguri”.

Sunt multe de văzut şi de cumpărat, răbdare să aveţi, pentru că la târg produsele se scotocesc, se povestesc şi degusta şi la urmă se cumpără. Aşa că, spor la cumpărături!

Program târg: Joi - vineri: 8.00 - 19.00/ Sâmbătă: 8.00 - 16.00

Program ateliere gratuite: Joi - vineri: 10.00 - 15.00/ Sâmbătă: 10.00 - 13.00

 *Atelierele gratuite pentru copii sunt un proiect al Targului cu Bunatati si Dichisuri, organizat cu sprijinul Primariei Municipiului Ploiesti si al Farmaciilor Maxifarma.