Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Patru tone de pepeni din Olt vor fi donate centrelor rezidenţiale de asistenţă socială din Prahova

23 august 2023
Share:
003e889c-f36e-44b6-88d8-83af86970e45-jpg-1692791291.jpg

Patru tone de pepeni vor fi donate centrelor de asistenţă socială din Prahova, graţie conceptului "Dăruieşte româneşte" o campanie a Ministerului Economiei prin care se doreşte conștientizarea și promovarea reîntoarcerii la consumul de produse românești sănătoase și de bună calitate, cu acțiuni de susținere și de sprijin atât pentru consumatori cât și pentru fermierii și procesatorii români.

Astăzi, această campanie ar fi trebuit prezentantă la Ploieşti de ministrul economiei, Radu Oprea, iniţiatorul proiectului, care nu a mai ajuns, însă.  La eveniment au fost prezenți prefectul Virgiliu- Daniel Nanu, Consilierul de stat Dumitru-Daniel Botănoiu, de la Cancelaria Prim-Ministrului Marcel Ciolacu, reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, ai Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială și ai Instituției Prefectului.

Pe lângă aceştia, la prezentarea făcută la Frigoriferul Ploieşti a venit şi un producător de legume şi fructe din judeţul Olt, de altfel cel care a donat şi pepenii. Antreprenorul a venit să-şi facă cunoscut brandul în Prahova, acesta fiind de fapt scopul programului, de extindere a afacerii în alte zone decât cea locală. Prin intermediul campaniei vor fi identificaţi producători prahoveni care îşi doresc să intre cu produsele lor pe pieţele din alte judeţe. 

Cele 4.000 de kilograme de pepeni de producție 100% românească vor fi donate către centre rezidențiale pentru persoane vârstnice, centre rezidențiale pentru persoane adulte aflate în dificultate și centre rezidențiale pentru copii, fiind vizat un număr de aproximativ 1.750 de beneficiari. Dintre aceștia, peste 1.000 de beneficiari aparțin celor 24 de centre gestionate de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova.