Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Mitică Apostol, cartierul uitat. Fără asfalt, apă şi canalizare şi acum şi fără lumină pe stradă

7 noiembrie 2017
Share:
Mitică Apostol, cartierul uitat. Fără asfalt, apă şi canalizare şi acum şi fără lumină pe stradă

Mitică Apostol este un cartier din Ploieşti, dar arată ca un sat din urmă cu 20 de ani. După ce că nu are asfalt, apă curentă decât pe câteva străzi şi nici canalizare, acum şi iluminatul stradal dă rateuri. 

În campaniile electorale, politicienii îşi aduc aminte de sufletele care trăiesc acolo şi avansează promisiuni de genul: "Oricine o să-si dorească să trăiască aici!" În realitate, după alegeri, ploieştenii de peste Centura de Vest sunt uitaţi cu totul şi rămân tot cu străzile fără asfalt, cu puţurile din curte, pentru că nu tot cartierul este racordat la apă curentă şi cu gândul la sistemul de canalizare care nu mai ajunge şi la ei.

"Bine măcar că avem gaze, dar şi racordul acesta a fost făcut abia anul trecut", mi-a spus astăzi o doamnă care locuieşte în Mitică Apostol. "În schimb, avem lumină pe stradă cam din 100 în 100 de metri. Din august tot sun la primărie să semnalez asta şi primesc acelaşi răspuns. S-au făcut licitaţii pentru acest serviciu, dar au tot apărut contestaţii. La mine pe stradă, strada Ferigei, sunt stâlpi de iluminat cam din 50 în 50 de metri, dar luminează unul da, altul ba. Este întuneric de-ţi scoţi ochii şi stăm cu teamă, să vă spun drept, de hoţi, că tot le-a dat drumul din închisori.

Ne-au uitat de tot autorităţile! Străzile figurează ca fiind asfaltate, dar sunt doar câteva cu asfalt. Pe unele s-au pus la un moment dat borduri. Şi atât. Nici măcar pietriş nu ne pun decât când şi când. Apă nu, canalizare nu, acum nici lumină? Suntem mai rău decât la ţară", spune cu obidă femeia. 

Recent, consilierii locali au aprobat un ajutor de 100.000 de lei pentru reparaţii la biserica care a ars in acest cartier. Despre iluminatul stradal, nimeni nu a spus însă nimic.

Citeste despre asta aici:

http://prahovaeconomica.eu/2017/10/31/dupa-ce-au-rezolvat-toate-problemele-din-mitica-apostol-alesii-repara-biserica-arsa-video/

 

Pe această cale, alături de ploieştenii din Mitică Apostol, îi rugăm pe consilierii locali să facă o vizită de lucru în acest cartier. Ştim că este momentul nepotrivit, că a venit toamna şi e de aşteptat pentru o zi cu soare şi că mai sunt trei ani până la alegeri, dar pentru oamenii de aici ar conta enorm ca aleşii lor să-i bage în seamă şi când nu au nevoie de un vot. 

credit foto: Ana Maria Iene