Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Mărioara Lupu, datoare la Spitalul Municipal Ploieşti pentru analize gratuite pentru pensionari. Ce a spus Volosevici despre asta!

30 ianuarie 2024
Share:
Unitatea de transfuzii a Spitalului Municipal Ploieşti a fost autorizată

Mărioara Lupu, cea care a înşelat cel puţin 16 persoane cărora le-a vândut apartamente deja vândute altora în complexul de locuinţe WHITE TOWER și CITY GATE, a ţepuit şi Spitalul Municipal Ploieşti cu suma de 53.015 lei. PF-ul condus de aceasta a declarat că sponsorizează 50 de pachete de analize medicale pentru mai mulţi pensionari  nominalizaţi de asociaţiile de profil din Ploieşti, dar din cei 69.000 de lei datoraţi a plătit doar o mică parte, adică 3 facturi din 12. Mărioara Lupu, care este acum în arest ca urmare a anchetei în dosarul imobiliar, nu a răspuns la niciuna dintre adresele transmise de spital. 

Citeşte şi: Cum au fost păcălite 16 persoane să cumpere apartamente în complexul de locuinţe WHITE TOWER și CITY GATE din Ploieşti în posesia cărora nu au mai intrat!

Problema a fost adusă în atenţia ploieştenilor de grupul consilierilor liberali din CL Ploieşti care a trasmis un comunicat de presă prin care îl acuză pe primarul Andrei Volosevici că a fost părtaş la această ţeapă, având în vedere că sponsorizarea are la bază un contract între spital ca prestator, sponsor şi Primăria Ploieşti în calitate de beneficiar. 

"De acest serviciu ar fi urmat să beneficieze 600 de pensionari, iar valoarea pachetului de analize a fost 115 lei/ persoană. Spitalul Municipal a efectuat toate analizele pe baza unor trimiteri purtând antetul primăriei, însă a fost plătit doar pentru 139 de seturi de analize, restul de 461 fiind și în ziua de astăzi neachitate.Putem spune că atât PFA Lupu Marioara, cât și dl Volosevici, în calitate  de primar, beneficiar al sponsorizării, au "țepuit " fără scrupule Spitalul Municipal Ploiești. Nu putem să acuzăm sponsorul de încercare de "cumpărare de influență", atâta timp cât pe rolul instanțelor există procese penale împotriva acestei societăți implicată în cel mai mare scandal imobiliar postdecembrist din Ploiești, dar putem afirma cu certitudine că Andrei Volosevici în calitate de primar, beneficiar conform contactului de sponsorizare, a prejudiciat Spitalul Municipal cu 53.000 lei, bani deja consumați de unitatea sanitară pentru efectuarea analizelor cu iz electoral", precizează comunicatul de presă al PNL. 

Andrei Volosevici a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că nu a ştiut că sponsorul nu va putea respecta contractul. 

"Este un contract tripartid. Am fost informat (n.r de debite) dar chiar am sperat că cineva va merge până la capăt cu obligaţiile pe care şi le-a asumat prin contract. Şi am în faţă un contract mult mai mare care a fost dus până la capăt. Şi atunci asta a fost discuţia. Staţi liniştiţi că le rezolvăm pe toate! Eu, în calitatea mea de "ţepar", cred că am atras mai mulţi bani din sponsorizări decât mulţi alţii!"

Conducerea spitalului s-a adresat către primărie pentru susţinerea în recuperarea prejudiciului în caz contrar urmând a se adresa instanţei. Având în vedere că PFA Mărioara Lupu şi-a declarat falimentul tocmai pentru a putea ţepui victimele din dosarul imobiliar, este prea puţin probabil că spitalul va mai recupera vreodată banii.