Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Lucrările la loturile 1 şi 2 ale Autostrăzii Ploieşti-Buzău sunt întârziate. Grindeanu dă asigurări că bani sunt!

12 septembrie 2023
Share:
376852075-687665583395583-2403943644094142869-n-jpg-1694535620.jpg

Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor și infrastructurii şi premierul Marcel Ciolacu au făcut, astăzi, o vizită de lucru pe anumite obiective de infrastructură rutieră gestionate de către CNAIR, printre care şi obiectivele de infrastructură aferente Autostrăzii A7. 

În cazul tronsonului Ploiești – Buzău (63,25 km) pe primele două loturi ale Autostrăzii A7 oficialii guvernamentali au constatat că lucrările sunt în urmă şi că, pentru a se încadra în termenele contractuale, antreprenorii trebuie să-și intensifice ritmul de execuție și mobilizarea din teren. Stadiul fizic al lucrărilor pe Lotul 1 Dumbrava – Mizil este de 22,5%, iar pe Lotul 2 Mizil – Pietroasele este de doar 19,5%. Grindeanu a subliniat că pe lotul Mizil - Pietroasele se aşteaptă ca firmele contractante să mărească ritmul. 

"Pe primul tronson, Dumbrava- Mizil, lucrurile stau bine, că ştiţi că am avut pânza freatică foarte sus şi descărcări arheologice neaşteptat de multe. Dar aici să zicem că ritmul e mulţumitor, sper să recupereze şi ultima parte. Aici avem promisiunea fermă că la anul, în septembrie, se va circula. Pe al doilea lot, Mizil - Pietroasele, dacă nu mă înşel, există o zonă de întârziere pe jumătatea care este în construcţie, cu compania din Bulgaria. Şi acolo au fost blocaje de acelaşi tip, cum aminteam mai devreme, şi aici le-am dat termen ca într-o lună să văd un ritm crescut, fiindcă altfel nu vreau să intrăm într-o zonă pe care nu mi-o doresc. Au fost depăşite toate obstacolele, ceea ce e important, şi unele dintre ele, să ştiţi că, nu au fost din vina companiilor care execută. Am mai spus lucrul ăsta, unele proiecte au fost făcute din birou, iar acele lucruri se văd în faza de execuţie. Aceleași probleme le-am avut şi pe lotul celălalt, dar s-au depăşit. De aceea, mă aştept ca în următoarea lună ritmul să fie unul sporit. Resurse financiare există, nu e o problemă de bani. Deci, aici mă aştept să văd un ritm crescut", a declarat Grindeanu.

Declaraţia completă poate fi văzută aici: https://www.facebook.com/MinisterulTransporturilor/videos/690980772463194