Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Lansare de carte la Ploieşti. "Ca-n cer aşa şi pe pământ", povestea inspiraţională a ploieştencei Mădălina Andronache

3 mai 2022
Share:
3257a200-95ef-43a6-8acd-b848af0b36f8-jpg-1651598853.jpg

Eveniment deosebit joi după amiază în Sala Marii Uniri din Palatul Culturii din Ploieşti. O tânără mamă va lansa cartea în care povesteşte cum a luptat cu cancerul şi l-a învins. "Ca-n cer aşa şi pe pământ" este o carte despre suferinţă, dar mai ales despre speranţă şi optimism. 

Ploieşteanca Mădălina Andronache are 33 de ani şi o viaţă împlinită din toate punctele de vedere. Are un soţ despre care spune că este minunat, o fetiţă de 2 ani şi 4 luni şi o carieră de invidiat pentru mulţi tineri de vârsta ei, aceasta fiind  manager pentru asigurarea calităţii într-o companie. Femeia de astăzi nu arată nimic din drama celei care era acum câţiva ani. Mădălina este puternică, optimistă şi dacă nu ţi-ar povesti că în 2016 a fost diagnosticată cu cancer malign tiroidian, ai crede că este o „răsfăţată a vieţii”. Şi pentru a da un sens acestei experienţe traumatizate şi a-şi recăpăta „vocea” pe care şi-a cenzurat-o mereu, după o lungă terapie cu psihologul Claudia Iordache, Mădălina a scris o carte. „Ca-n cer, aşa şi pe pământ” este un jurnal al drumului său iniţiatic, al luptei cu ea şi cu boala, al regăsirii de sine, al vindecării şi al victoriei personale.

„În 2016, am primit un diagnostic de cancer malign tiroidian. Dupa diagnosticare si operaţie şi un tratament radioactiv care s-a întins pe doi ani, am învins boala. Am căutat informaţii despre boală o singură dată. În ziua în care am primit diagnosticul. Mult timp nu mi-am asumat ce se întâmplă şi iniţial am încercat o detaşare de subiect. Ca şi când dacă nu îi acordam atenţie boala ar fi dispărut de la sine. Mă chinuiam să afişez o nepăsare faţă de boală, ma simţeam pacient doar când mă duceam la doctor. M-am ţinut activă, dar trauma exista. M-am focusat spre a îmi face o familie, un cămin. M-am căsătorit cu iubitul meu, de altfel, soţul fiind cel care m-a susţinut cel mai mult.  Ştiam că sunt bine, dar simţeam ca lumea mă priveşte ca pe o nebună şi o bolnavă, deşi ştiau puţini oameni că am fost bolnavă. Sunt un om foarte responsabil, foarte organizată si la Claudia căutam confirmarea că sunt bine psihic. Am descoperit că mă dusesem să mă descarc pentru că până atunci nu puteam să plâng. Mă simţeam ca o povară pentru soţul meu, simţeam că îl încarc foarte mult, deşi el este minunat şi era tot timpul acolo. Cei din jur nu au ştiut cum să mă abordeze, tocmai pentru că eu nu afişam suferinţa”, povesteşte Mădălina”.

Cartea a reprezentat pentru ea terapie şi tocmai de aceea s-a gândit că poate ajuta şi pe alţii.

„Prin această carte simt că am spus tot ce nu am spus în 30 de ani. Are două părţi-prima descrie parcursul meu medical şi a doua parte este bucata mea familiala. Simt ca am închis cercul vindecării, că prin scrierea ei vindecarea este completă. Cred ca o să ajute şi altora care s-ar putea identifica cu experienţa mea de viaţă. Este scrisă sub forma unui jurnal, pe zile.

În ce am scris este putere, speranţă ţi optimism, dar şi durere şi voce sugrumată până atunci”, explică Mădălina.

Lansarea cărţii „Ca-n cer, aşa şi pe pământ” scrisă de Mădălina Andronache va avea loc în Sala Marii Uniri din Palatul Culturii, pe 5 mai, de la ora 17.00. La eveniment va participa şi Claudia Iordache care va vorbi despre somatizare şi relaţia strânsă dintre emoţii şi boală fizică sau psihică, dar şi Loredana Chelba, jurnalist şi om de publicitate, autoare a cărţii „Vitejie pe tocuri” în care dezvăluie propria experienţă cu această nemiloasă boală care i-a răpit mama.